145,00 kr.
Bjergvin fra Rioja. Frugt, syre og tannin. RØDT KØD!!!
2020 er første år, hvor vinene fra Tentenublo er økologisk certificeret, og det var et svært første år, hvor der var meget regn senere på sæsonen og varme i starten, der betød, at der hurtigt var skud på planterne.
Bjergvin fra Rioja, hvor vinmager og ejer af Tentenublo, Roberto Oliván, har lavet et blend der tager udgangspunkt i terroir mere end den traditionelle Rioja-stil, hvor fad spiller den mest centrale rolle. Tentenublo har absolut fad og tanniner, der er med til at definere vinens rammer, men det er Alavesa, som du smager, når du åbner det her blend fra udkants Rioja, Alavesa.
Alt er dyrket økologisk (fra 2020 certificeret), og druerne står i ca. 600m højde omkring Viñaspre. Planterne til denne vin er op til 100 år gamle og står delvist beskyttet af bjergkæden Cantabria, og hvis det ikke var for bjergkæden, så ville planterne udsættes for en hård vind, der kommer fra nord. Jorden er fattig og står lavt. Druerne skal med andre ord kæmpe for at få nok næring.
I kælderen er der tale om spontan gæring i åbne stål fade. Skallerne slås let ned og den malolaktiske gæring sker i franske fade, hvor vinen ligger i 9 måneder, inden den ligger 9 måneder på cement.
Omkring 2020 siger Roberto selv, at den erfaring han har fra sin tid i Txakoli virkelig var nyttig i 2020. Txakoli er køligt, vindblæst og med masser af nedbør. Ikke et normalt år i Rioja. Druerne blev plukket relativt sent for Roberto, til gengæld var de flot modne da de blev plukket.
2020 er rundere og mere balanceret end 2019, der var sin helt egen årgang.
Stuvninger og rødt kød er oplagt. Lav en gang chili con carne eller smid nogle bøffer på grillen
2019
Parker The red 2019 Tentenublo was produced with the fruit from different plots planted with Tempranillo, Garnacha and white grapes in the Sobremoro paraje (a place in Viñaspre that has 300 hectares) that has red sandstone soils that produces powerful wines. Each plot is fermented separately, in concrete or plastic bin, depending on the size, and the wines matured also separately in different oak barrels for nine months. 2019 is a riper vintage, and the wines show it. This has a heady perfume with something earthy, floral, with tons of aromatic herbs (rosemary, thyme, lavender), nutmeg, clove and other spices reminiscent of a vermouth, with notes of ink, a bit mysterious (soy sauce?) and attractive, with notes of black fruit. The palate is medium to full-bodied, very complete, with fine tannins and a powerful mouthfeel. This has 14.5% alcohol but doesn't feel warm at all. This has personality and is very attractive. 13,633 bottles produced. It was bottled in July 2021.
145,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.