Oxidativ og knastørt
375,00 kr.
Rancio er en lokal stilart der dækker over oxidative vine. Det vil sige vine, der påvirkes af ilt under fremstillingsmetoden. Men vi er ikke i Sherry-trekanten, så selvom fremstillingsmetoderne er meget identiske, så er de ikke helt de samme - der må altså være tale om en nært beslægtet kusine 🙂
Paul Meunier arbejder faktisk også med flor - præcis, som vi kender fra Sanlucar og de andre sherry-byer, og Volie 19 HAR tydelige noter af flor, og smager fantastisk, men Rancio har ikke haft flor. Her er tale om 100% macabeo fra en marken La Flamand. Planterne er sat tilbage i 1950, og de står i hvidt granit og sand.
Der er lavet et enkelt fad, med flaskning direkte fra tønden, som ikke er fyldt op fra starten af. Der er tale om lang fermentering og 2017'eren blev først tappet i 2023.
Under processen tilsættes der ikke most til vinen, og da der er en del fordampning, så stiger alkohol-niveauet også og med 18-19 pct er vi klart på forstærket vinniveau, men her er mosten ikke forstærket, vi lander på det høje alkoholniveau som en konsekvens af fordampningen - så her er der også en markant forskel til Sherry.
Du får nødder, krydderier, salte noter, tørret frugt - men Rancio er helt tør. Intet sukker er tilbage, alt er spist af gærcellerne undervejs.
Her skal du have fat i umami. Du kan parre med tørret skinker, hårde oste, retter hvor du bruger tørret frugt - f.eks. fyldt svinemørbrad pakket ind i serano med nødder og figner i midten.
375,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.