Skrabet tatar på oksemørbrad er en super nem ret. Det er hovedsageligt tilbehøret, der definerer sværhedsgraderne, men også hvor godt det skal smage. Prøv en riesling sekt til maden – så kan du nemlig også lave en super lækker mayo til. Derfor få åbnet boblerne, og smag et lille glas.
Nu skal det hele anrettes. Æggeblommen taget forsigtigt op af olien og placeres i midten af din tallerken. Fordel det skrabede kød rundt om blommen. Drys med peberrod og afklippet karse. Slut af med et par dutter af mayo.
Rødvin er den traditionelle vin til skrabet tatar, men det skal være uden vilde tanniner og gerne uden fad. Du kan også vælge en hvidvin. Så skal den være tør og uden fad. Albamars albarino er oplagt – eller gå all in og tage Colets Navazos. Bobler med et skvæt Manzanilla. Brug boblerne når du laver mayo.
1 æg per person
100-150 gram oksemørbrad per person
Masser af karse
Masser af revet peberrod
Neutral olie til mayo (rapsolie)
2 æggeblommer til mayo
Lidt sherryeddike eller måske lidt bobler på riesling (Bergdolt Sekt)
Rødløg, lager eddike og sukker
2 skiver tynd brød per person (ristet og evt. gnedet med hvidløg)
Du har ikke tilføjet noget til kurven.