Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
Tilbud
Aseginolaza & leunda
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Vin for Begyndere – Navarra (Den Lille Kasse) Februar 2024

Original price was: 465,00 kr..Current price is: 399,00 kr..

/stk
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Beskrivelse

Vin for Begyndere er taget til Navarra, hvor der smages på Navarras oprindelige hjemmehørende drue: garnacha – lavet af det lille hus Aseginolaza & Leunda.

Navarra er i dag mest kendt for bulk vine, billig rosé (som kan smage ret godt!) og et forsøg på at lave vine på internationale druesorter. Det gik ikke så godt.

Heldigvis er der en håndfuld af små huse, der jagter Navarras sjæl og traditioner. Jon & Pedro, der er fornavnene på makkerparret Aseginolaza & Leunda (og lettere at udtale), er blandt disse få huse, og de jagter sjælen med stor dedikation og et meget klart fokus.

Projektet er ungt, men de har allerede høstet meget flotte anmeldelser fra bl.a. Wine Advocate, der giver dem op til 95P for en af deres enkeltmarksvine.

De har i dag ca. 18-20 små plots rundt omkring de 5 delområder, som Navarra består af. Plots der går helt ned i størrelse til 0,1 ha. Det er gamle garnacha-buske, som de reetablerer. Typisk lidt oppe i højderne, og nærmest altid i tørre og udpinte områder. Læs mere om Jon & Pedro her, Bestil en af de tre smagekasser og lyt til René og Jonas, når de smager sig igennem de tre vine, der er i den lille kasse:

Birák, 2022. Garnacha med en lille smule tempranillo. Druerne stammer fra to små plots omkring Olite. Kalkholdigt og i 400m højde står planterne, der er sat i hhv. 1950 og 1958. Der er en lille smule viura på den yngste af de to marker.

Cuvée, 2021. Garnacha som dominerende drue. Her tilsat lidt mazuelo (carignan) og en lille smule tempranillo (5%). Blot 3400 flasker produceret. Ca. 50-50 i forhold til afstilkning og så benyttes øst-vendte skråninger, der afgjort er med at sætte sit eget præg på denne. Fine og meget fokuserede tanniner. Balance, kompleksitet, frugt. Smager bare godt!

Den hvide Txuria 2022 er desværre udsolgt, men 2023 er landet. 100% viura sur lie.

Original price was: 465,00 kr..Current price is: 399,00 kr..

/stk

Den lille smagekasse Navarra

Product total

Options total

Grand total

Køb nu og optjen 8 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.