Seriøs vin for sjov
195,00 kr.
hHer er det tre små vinmarker fra Dicastillo, Olite og Muruzabal der leverer druerne. En smule fra Le Pedrera, som også er grundmarken til Birak, men specielt to små østvendte liue-dits omkring Muruzbal (Karatea og Monteviejo) spiller en vigtig rolle her. Begge sat helt tilbage i 1950 og begge med garnacha. Alle steder er jorden præget af kalkholdig ler, og alle ligger mellem 410m og 490m i højden.
Det hele høstes naturligvis i hånden. I 2022 er der skruet lidt ned for stilke, og nu er blot 20% helklase. Spontan fermenteringi stål.
Under fermenteringen benyttes remontage dagligt - det vil sige, at druemosten fra bunden af tanken pumpes op over drueskallerne, der ligger på toppen af mosten. Dermed trækkes der lidt ekstra smags- og farvestoffer samt tanniner ud af skallerne. Det er begrænset til et par minutter om dagen, at det er blevet udført. Men det er med til at trække endnu mere ud af skallerne.
Efter den alkoholiske fermentering presses mosten ved håndkraft igennem et kurvesystem, der fanger skallerne og den malolaktiske gæring foregår i store 1000l ståltanke. Til sidst ligger vinen i brugte barriques i 11 måneder. Det er hele tre måneder mere end 2021, og 2022 fremstår også lidt mere afrundet.
Vinen er flasket den 19. februar 2024. Dette er gjort uden filtrering og kun en lille smule svovl er benyttet ved flaskning.
Med 2022 får du i glasset får du en seriøs rødvin med masser af røde frugter og en spændstighed. Der er endnu mere frugt og friskhed, end du havde i den flotte 2021. Tanninerne er flotte, fine og velafbalancerede. Fortsat en absolut personlig favorit!
Nu skal der kraft og saft på din tallerken. Oksekød. Lidt lettere gryderetter. Tatar med masser af smag.
2021
gastro 5 stjerner
Wine Advocate +93P "In the 2021 Cuvée, they went black to blending 75% Garnacha with 20% Mazuelo (Cariñena) and kept some 5% Tempranillo from Dicastillo and a little bit of Olite, and the wine has more color than the 2020 I tasted next to it. This wine is more complete, has lower alcohol (14%) and feels a lot livelier on the palate; it's complex and balanced, and it fermented destemmed with indigenous yeasts and matured in used French barriques for 10 months. The wine is ripe but without excess, with 14.5% alcohol and a medium to full-bodied palate with fine tannins. It is quite balanced and fresh, with very good acidity. It's serious and has fine but firm tannins and is focused, clean and long. 3,149 bottles were filled in January 2023."
195,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.