Det er en hurtig ret, så det anbefales, at få hældt en lille smule vin i glasset, så kokken kan være helt fokuseret, når vi går i gang!
Start med at tænde ovnen og sæt den på 180 grader.
Skræl dine hvide asparges og knæk bunden af.
Sæt en pande over og smid lidt smør og olie på. Når smørret bruser, så skal du have dine asparges på. De skal have 2 minutter. Vend dem flittigt, men de må også godt lige få lidt farve.
I mens dine asparges steger løs, så pisker du de 12 æg med mælk, bagepulver, salt og peber.
Tag dine asparges af og hæld æggemassen på panden. Tjek lige om du skal bruge 15-20 gram smør først. Giv din æggekage et hurtigt opvarmning, så bunden sætter sig. Det tager ikke mere end 2-3 minutter. Smid dine asparges på æggekagen og sæt herligheden i ovnen.
Efter 5-8 minutter burde din æggekage være færdig, men tjek det selv ved at at tippe panden, så du kan se, hvordan æggemassen løber. Den skal altså løbe lidt, når du tager panden ud af ovnen. Og husk din pande er varm!
Når du serverer så klip en masse purløg over din æggekage. Serveres med en lille grøn salat og evt. et godt stykke brød til.
Der er mange holdninger til vin, når du spiser asparges. Der må gerne være lidt grønne noter i vinen, og så syre. Normalt ikke for meget fad, men her kan er godt være en smule, så smørret fra panden matches. PAI fra Albamar vil være ret god, men også den mere mineralske weissburgunder fra Bergdolt vil være lækker.
12 friske øko æg
8-10 store hvide asparges
1 lille kop mælk
1 teske bagepulver
1 bundt purløg
Smør, olie, salt og peber
Du har ikke tilføjet noget til kurven.