Sådan gør du
Husk at du lige starter med at hælde et glas hvidvin op, så du ved, at den smager godt.
- Start med at få de tynde skiver af rugbrødet ind i en ovn. De skal have mellem 20 og 40 minutter alt efter "alder" og tykkelse.
- Snit hvidløg, selleri, chili, løg, ingefær og sæt over i en tykbundet gryde med 50 gram smør. Knæk blomkålen af stokken og få det i gryden. Brug også gerne 1(2 af stokken.
- For smagen er det vigtigt, at der kommer en stegeskorpe på grøntsagerne.
- Den anden halvdel af blomkålsstokken skal nu snittes. Find mandolinjernet frem (men pas på - det er ultimativt verdens farligste redskab!!) og træk to tynde tværsnit af blomkålsstokken per person af stokken.
- Smid det røgede bacon i gryden sammen med timianbladene.
- Når grøntsagerne har stegeskorpe hældes bouillonen over. Det skal lige dække grøntsagerne. Her kan der snydes og bruges to-tre terninger fra knorr og kogende vand.
- Lad det hele koge, når grøntsagerne er møre tager du baconskiven op igen. Find blender eller stavblender frem.
- Når godt blendet hæld 1-2 dl. fløde i (almindeligt kan godt bruges som alternativ). Kog op og smag til med æbleeddiken, salt og peber
Nu skal vi til at gøre klar til anretning.
- Stil dine tallerkener ind i en lun ovn. Det holder suppen varm, når du serverer.
- Varm en pande godt op, Steg torsken. Den skal være rå inden i, når torsken kommes i suppen, så koges den færdig. Så vi taler vitterlig max 1 minut, hvis panden har en god varme (og lidt afhængig af tykkelsen på torsken)
- Tag rugbrødet ud af ovnen (men husk at kigge til det løbende) og bræk det i små stykker.
- Hæld suppen i tallerkenerne, fordel lidt små stykker rugbrød i suppen. I midten placerer du stykket af torsk. Riv citronskal oven på suppen, frisk sort peber, lidt persille og lidt skovsyre.
Velbekomme.
Noter om maden
Kammuslinger er fantastisk emner som alternativ til torsken. Alt efter hvor tynde dine fiskeelementer er behøver de nærmest ingen tilberedningstid (blot lidt stegeskorpe, hvis du laver kammusling) ud over varmen fra suppen.
Hvad drikker man til?
En god hvidvin. Vores Agás do Tempo, fra det nordlige Spanien, er et godt bud. Men også San Lorenzo Blanco fra Akilia er en god vin hertil.