Sådan gør du
Ceviche med asiatiske noter er hurtigt lavet, så start derfor med at hælde hvidvinen op i et glas. Det er jo vigtigt, at kokken får smagt denne hvidvin fra Galicien inden maden smages til.
- Find to frostposer frem. I den første skal den revne ingefær og saften fra en citron og de to lime ned i. Så skæres fisken i mundrette stykker og placeres i den posen. Posen skal ligge på køl i 20-30 min.
- Asparges og agurk gøres parate (skræl begge en smule og fjern kernerne fra agurken). Agurken deles først på langs og derefter skæres de i 1 cm tykke skiver. Agurk og de hele asparges skal i posen med marinaden (som blot er soya, fiskesauce og fint revet ingefær). Luk posen og stil på køl.
- Gør avokado, radiser, koriander, chili og rødløg klar ved at skære det hele i mundrette stykker – chili og rødløg dog meget fint og tyndt.
- Tag de grønne asparges op ad posen og steg dem kortvarig på en varm grillpande. Kun 1-2 minutter.
- Agurken tages også op og lad det meste af marinaden dryppe af. Ligeså skal fisken have lov til at dryppe af.
Anret hele herligheden på to tallerkener. Serveres med godt brød til. Du kan finde gode opskrifter til bagværk liger her på bagvrk.dk
Noter om maden:
Du kan både lave denne som forret og hovedret. Udelad de asiatiske ingredienser, og du har fluks en mere klassisk version. Find en opskrift her. Server med brød.
Hvad Drikker Man Til?
I glasset har du en hvidvin med sprødhed og gerne lidt cremethed. Syre kan faktisk give dig illusionen af cremethed. Hold igen med fadnoterne – så ingen chardonnay på ny fad. Prøv Atlantico fra El Paraguas, Galicien. Her har en smule af druerne været på fad, så fd-oplevelsen er delikat til stede. Eller gå all the way of drik en tør hvid sherry til. Perfekt til cevishe og perfekt til thai-mad.