2019 er på vej hjem….
Cremet hvidvin fra Arribes del Duero. Syre, mineralitet. Gastro gav 2017-årgangen max 6 stjerner. Noter af hvide frugter og pære og masser af svovl og røg.
169,00 kr.
Her har vi en spændende, lækker og ganske anderledes vin, som vi første gang blev præsenteret for på restaurant Triciclo, der ligger i Madrid og er den stolte indehaver af en Bib Goumand. Her bad vi deres sommelier om at finde anderledes, spændende og sjove vine til os gennem hele aftenen, og den første, han kom med, var Otro Cuento. En super start på en fantastisk mad- og vinoplevelse, hvor vi straks vidste, at vi måtte have denne vin med hjem til HvadDrikkerManTil.dk.
Spontan fermentering er grundlaget for denne hvidvin fra D.O. Arribes af winemaker José Manuel Beniteiz, som arbejder med regionale druer, og dermed får skabt helt unikke vine, der ikke findes andre steder.
Arribes del Duero er et relativt ungt D.O., men potentialet fra det smukke og vilde område er oplagt. Der er lidt mere nedbør end mange andre steder i de nærliggende regioner, og bjergene får temperaturen lidt ned om natten. Alt dette afspejles i denne flotte hvidvin.
I 2017 tildelte Guía Peñín kun 19 forskellige vine fra Arribes 90 point (eller flere). El Hato Y El Garabato havde tre vine med på denne liste inkl. Otro Cuento, som fik 90 point.
José Manuel Beniteiz er winemaker på vingården, som ligger i Castilla-Leon. José har overtaget gården efter sin bedstefar, og han har bl.a. en uddannelse indenfor enologi og en vinuddannelse fra Rioja med i bagagen. Inden José overtog vingården, arbejdede han med skovbrug.
Vinen er hovedsageligt lavet på Doña Blanca, og vinmarkerne er alle mere end 80 år gamle. Produktionen er på kun 1.100 flasker.
Jorden er præget af sand og granit, og markerne ligger 750 meter over havets overflade. Svovlen fornægter sig ikke i næsen, hvor den er dominerende for 2018-årgangen sammen med krudtrøg.
Vinen er underlagt spontan fermentering uden yderlig tilsætning. 50% ældes i fransk eg; og har fået lov til at ligge med egne gærrester(sur lie), hvorved den ekstra sødme har fået lov til at trænge ind vinen, men her er dog virkelig tale om en stringent hvidvin med masser af mineralitet som et spejl af jordbunden.
José er på andet år i at få certifikat på biodynamisk og økologisk dyrkning og fremstilling.
Vinen byder på en interessant balance mellem surhed og mineralitet, som du ikke oplever mange steder. Kroppen er medium med en behagelig afslutningen som er super stringent. Her får du svovl. krudt og mineralitet – og du får en vin, som er perfekt til mad.
Grøntsager på grillen med fisk er en oplagt følgesven. Gerne en lidt fed fisk vil passe smukt til denne vin.
BEMÆRK 2019 er på vej mod Danmark. Følg med på FB eller vores nyhedsbrev – eller smid en mail til hgj@gastroland.dk. Der kommer ikke mange flasker hjem.
Her har vi en spændende, lækker og ganske anderledes vin, som vi første gang blev præsenteret for på restaurant Triciclo, der ligger i Madrid og er den stolte indehaver af en Bib Goumand. Her bad vi deres sommelier om at finde anderledes, spændende og sjove vine til os gennem hele aftenen, og den første, han kom med, var Otro Cuento. En super start på en fantastisk mad- og vinoplevelse, hvor vi straks vidste, at vi måtte have denne vin med hjem til HvadDrikkerManTil.dk.
Spontan fermentering er grundlaget for denne hvidvin fra D.O. Arribes af winemaker José Manuel Beniteiz, som arbejder med regionale druer, og dermed får skabt helt unikke vine, der ikke findes andre steder.
Arribes del Duero er et relativt ungt D.O., men potentialet fra det smukke og vilde område er oplagt. Der er lidt mere nedbør end mange andre steder i de nærliggende regioner, og bjergene får temperaturen lidt ned om natten. Alt dette afspejles i denne flotte hvidvin.
I 2017 tildelte Guía Peñín kun 19 forskellige vine fra Arribes 90 point (eller flere). El Hato Y El Garabato havde tre vine med på denne liste inkl. Otro Cuento, som fik 90 point.
José Manuel Beniteiz er winemaker på vingården, som ligger i Castilla-Leon. José har overtaget gården efter sin bedstefar, og han har bl.a. en uddannelse indenfor enologi og en vinuddannelse fra Rioja med i bagagen. Inden José overtog vingården, arbejdede han med skovbrug.
Vinen er hovedsageligt lavet på Doña Blanca, og vinmarkerne er alle mere end 80 år gamle. Produktionen er på kun 1.100 flasker.
Jorden er præget af sand og granit, og markerne ligger 750 meter over havets overflade. Svovlen fornægter sig ikke i næsen, hvor den er dominerende for 2018-årgangen sammen med krudtrøg.
Vinen er underlagt spontan fermentering uden yderlig tilsætning. 50% ældes i fransk eg; og har fået lov til at ligge med egne gærrester(sur lie), hvorved den ekstra sødme har fået lov til at trænge ind vinen, men her er dog virkelig tale om en stringent hvidvin med masser af mineralitet som et spejl af jordbunden.
José er på andet år i at få certifikat på biodynamisk og økologisk dyrkning og fremstilling.
Vinen byder på en interessant balance mellem surhed og mineralitet, som du ikke oplever mange steder. Kroppen er medium med en behagelig afslutningen som er super stringent. Her får du svovl. krudt og mineralitet – og du får en vin, som er perfekt til mad.
Grøntsager på grillen med fisk er en oplagt følgesven. Gerne en lidt fed fisk vil passe smukt til denne vin.
169,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.