Opskriften har vi fået af Per Jacobsen. Per er Spaniensfarer, tv-kok og kogebogsforfatter og har bloggen vino y tapas.
Når du har fået lidt rødvin i glasset, så kan du gå i gang:
kær lammekødet i mundrette stykker, og krydr med salt, peber og spidskommen. Steg kødet i olivenolie på en pande i 5-6 minutter, så det er brunet med stegeskorper på alle sider. Sæt det til side for at hvile, imens resten tilberedes.
Svits skivede gulerødder og blegselleri, hakket løg og hvidløg og peberfrugter skåret i strimler i olivenolie i en gryde sammen med paprika, laurbærblade og timian, og reducer varmen til medium. Giv det ca. 10 minutter, og tilsæt derefter de hakkede tomater og sukker, og giv det yderligere 5 minutter.
Kom lammekødet i gryden sammen med hvidvin og vand, så alt er dækket, og lad det simre over lav varme i et par timer, indtil kødet er mørt. Tilsæt mere vand undervejs, hvis det er nødvendigt. Pynt med frisk persille.
Vi skal have lidt umami i glasset. Rødvin der gerne har ligget på brugte fade og byder på et middelniveau af tanniner og varme. Vinene fra Aseginolaza & Leunda vil være perfekte. Du kan også bruge deres viura hvidvin i retten og så drikke den til retten også. Det vil være genialt!
1 kg lammekød,
1 tsk. spidskommen,
olivenolie,
2 store gulerødder,
1 stort løg,
3 fed hvidløg,
1 rød peber,
1 stængel blegselleri,
2 laurbærblade,
1 kvist frisk rosmarin,
4 tomater,
1 knsp. sukker,
1 tsk. sød paprika,
2 dl hvidvin,
salt &, peber
Du har ikke tilføjet noget til kurven.