Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere

Aseginolaza y Leunda

Txuria, 2023, Aseginolaza & Leunda, Navarra, Spanien

Navarra
Navarra
|
Spanien

100% Viura på gamle fade fra Chablis

170,00 kr.

/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Beskrivelse

Den eneste hvide, som Jon & Pedro laver er Txuria. Aseginolaza & Pedro har et overordnet mål: reetablering og comeback af Navarras garnacha. I den forbindelse jagter de små parceller med gamle busk-voksende garnacha, men de har heldigvis også valgt at tage viura-druen med i deres samling af små mirakler.

Her er det 100% viura. I 2023 er der tilføjet druer fra endnu en lille mark. Ud over de tidligere marker, der ligger i Dicastillo og Andosilla er der nu også en lille mark fra Abalos med i blandingen af marker. Det betyder faktisk at druerne fra de nyeste mark kommer fra Rioja, men det var her, at de fandt de bedste druer – og så ligger Abalos bogstaveligt i baghaven. Et godt eksempel på politiske definerede grænser mellem regioner, men hvor vinen ikke følger de politiske satte grænser. Jon & Pedro ser også sig selv mere som del af Baskerlandet end noget andet. Txuria betyder også “den hvide” på baskisk.

De to marker i Navrra er sydvendte og ligger i 395-490m højde. Jorden er sandet med små lommer af ler. Abalos ligger lidt højere i 550m højde. Her er jorden sandet.

100% helklaser i pressen. Inden mosten gennemfører fermentering adskilles skaller og partikler ved hjælp af debourbage, hvor alt falder til bunden i tanken. Derefter fermentering ved lav temperatur for at få frugtnoterne frem.

Bagefter sur lie i 6 måneder. Her fordeles vinen i stål (halvdelen) og den sidste mængde fordeles mellem 400l og 225l brugte franske fade. Typisk fra Chablis. Ingen malo. Efter let filtrering tilsættes minimum af svolv i forbindelse med flaskningen.

Du kan læse mere om den lille bodega her, under “Vores Vinhuse”.

I glasset en mineralsk og levende vin. Frugt, citrus og nerve. 2023 er lidt mere vertikal end 2022, men de minder klart om hinanden.

Hvad Spiser Man Til Txuria?

Vi skal have fat i fisk. Pandestegt fisk. Lette saucer. Struktur og mineralske udtryk er også gode her.

 

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Navarra
Vinhus
Aseginolaza y Leunda
Vinmand
Jon Aseginolaza
Druer
Viura
Serveringstemperatur
7-9 grader
Landbrug
Økologisk
Alkohol
12%
Allergener
Indeholder sulfitter
Størrelse
0,75l
Produktion
51232
Gemmepotentiale
Drikkes inden 2032
3 HURTIGE OM

Aseginolaza & Leunda

● Fokuseret på garnacha druen og Navarras historie
● Jon og Pedro er gamle venner og har studeret biologi på universitetet i Pamplona
● 2016 var første gang de lavede vin og 2018 var første kommercielle årgang med salg i Spanien

Måske er du også interesseret i

Beklager, der er ikke fundet nogle vine

Andre anmeldelser

2021 +93P
Wine Advocate: "The only white they produce (other than a few bottles of Malvasía), the 2021 Txuria is old Viura from the village of Dicastillo, and it’s quite expressive for the variety, which they handle in a simple way looking for a pure expression of the grape. It has 12.5% alcohol and a pH of 3.12. The wine matured for four months in used 400-liter barrels from Chablis, to keep the verticality in the grape, and it’s floral, fresh, vibrant (no malolactic) and pure, with a citrus touch and a salty twist in the finish. 2,987 bottles were filled in May 2022."

170,00 kr.

/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Tilføj til favoritterFavorit
Tilføj til favoritter
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.