Sådan gør du
Flødeis tager lidt tid at lave, og brug den tid som det tager, specielt når du skal have varmet mælk/fløde op, så pas på med, at det ikke brænder på. Ellers er der ikke meget, som kan gå galt.
Kør det på din ismaskine eller stil i fryseren. Hvis du bruger fryseren, så kan du med fordel røre lidt rundt i isen i løbet af de første timer. Det vil reducere iskrystallerne.
Her bruger vi rørsukker, men hvis du ønsker en HELT hvid is, så skal du bruge almindelig sukker.
Husk en dessertvin skal være sødere end din dessert. Sherry Cream er ikke så sød som Pedros Ximenez. Begge er gode til isen. Du kan også gå VDN-vejen med Paul Meunier, eller en sødlig riesling. Alt efter tilbehør til isen.
Det skal du bruge:
5 dl fløde
3 dl mælk
125 gram sukker
1 stang vanilje. Gerne fed.
6 æggeblommer
Du har ikke tilføjet noget til kurven.