Grenache blanc og macebeo til den søde tand
225,00 kr.
Vin Doux Naturel (VDN) er en gammel teknik, der kan spores helt tilbage til omkring 1150. Typisk er der tale om forstærkede vine, hvor man stoppper gæringen ved at forhøje alkoholprocenten.
Her har Paul Meunier haft gang i både macabeo og grenache blancs, men arbejder alene med druer fra de to parceller. Typen bliver lidt som en portvin, men klart i den friske stil.
Meunier er vokset op i Bourgogne, hvor broderen i dag driver Confuron, der må betegnes som i den absolutte top, men Paul ville lave søde vine, og det kan smages på dem han står bag, at det ikke bare er en masse druer, der plukkes og laves til VDN.
Maury Ambre er god til oste, men også friske desserter, hvor der stadigvæk er syre på spil. Med 90gram sukker er det heller ikke den sødeste vin, som Meunier står bag. Så skal du have fat i Fau L.
Alkohol-niveauet er blot forstærket til 16% – lige nok til at gærcellerne stopper fermenteringen. Der er ikke tilsat sukker/most for at øge sukkerindholdet. Med andre ord er det vitterligt et udtryk af Domainest terroir.
Nu skal vi have osten og de lyse desserter på bordet.
225,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.