Altid en god idé at starte med at hælde et glas vino op til kokken – og så kan vi gå i gang:
Imens din gammeldags kyllingen bliver tilberedt koger du kartofler en agurkesalat. Opskriften på agurkesalaten finder du lige her
Når kyllingen er færdig, tager du kyllingen op af gryden og lægger et viskestykke over kyllingen, så den kan holde varmen. Du må ikke bruge stanniol
Nu skal du til at lave sovsen – og det her et godt tidspunkt at hælde et glas rødvin op til dig selv, så du er helt skarp, hvis du ikke allerede har hældt op.
Noter om maden
Lige inden du skal spise, klipper du din kylling op og smider i ovnen ved høj varme/grill i to til tre minutter. Dermed får du lige lidt varme ind i kødet og skindet bliver lækkert og sprødt.
Madlavningsfløden kan jo godt erstattes af normal fløde, det bliver der ikke ringere af.
Om sommeren kan en rosé med lidt struktur være rigtig lækker, ellers en saftig rødvin med lidt struktur og lav alkohol.
Det skal du bruge:
1 stor kylling
Frisk persille
1 kg aspargeskartofler
Frisk timian
2 løg i både
1 stor gulerod i skiver
1 fed hvidløg
2 citroner
¼ knoldselleri i tern
¼ l madfløde
Smør, olie, mel, salt & peber, kulør og et par kraftterninger
Du har ikke tilføjet noget til kurven.