
Rent udtryk fra Macon, Bourgogne - med afstemt krop og syre.
169,00 kr.
Nicolas Delfaud sendte første årgang på gaden i 2016. Der var tale om meget få flasker fra det netop etableret Domaine, som ligger på toppen af en bakke udenfor Sologny. Nicolas har igennem mange år arbejdet med vin, og med de 4 hektar han anskaffede sig sammen med den lille vingård, var det en gammel drøm, der gik i opfyldelse: at lave egen vin. Efter de 4 hektar er der løbende fundet mere jord, som Nicolas har haft held til at trække ud af koopertaivet, der sidder på mange af markerne i området, men kvaliteten af planterne og jorden struktur er afgørende i udvælgelsen.
Nicolas laver tre hvide, en rød vin og en boble. Den røde er på Gamay; og det smager bare godt!. De hvide på Chardonnay og ligger kun på stål, cement eller gamle fade. Denne entry-vin er et godt eksempel på, at hvid Bourgogne faktisk kan findes og købes for relativt få penge, hvor der ikke betales for navnet, men for vinen i flasken.
Stokkene er sat fra 1993 og frem i en jord præget af ler og kalksten. Druerne håndplukkes, presses og fermenteres med vildgær, inden vinen ligger på stål og brugte fade i i omkring 8-10 måneder med gærresterne.
Smagsprofilen er tør, slank - men dog tydeligt, at vi er i den sydlige del af Bourgogne med lidt mere sol og dermed noter af modne frugter, men da der ikke bruges træ og blot stål holder vinen et lækkert crisp udtryk.
Nicolas Delfaud arbejder økologisk, tilsætter minimal svovl og er nu certificeret. Det her er ganske enkelt en lille ny up-and comming vinbonde med fokus på håndværket, der laver under 10.000-15.000 flasker om året.
Drik den til en god salat - gerne med gedeost eller sortfodsskinke og figner. Men også muslinger i en flødeaauce med f.eks. rød peber vil være lækkert
169,00 kr.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.