Sådan gør du
Græskarsuppe med bid i laver langt de fleste af os til Halloween. Det er en skam, at det kun sker her, for det smager godt – men hvis der render uhyre rundt udenfor, så overvej at drikke et glas vand i stedet for vin til når du laver maden – eller sikre dig, at døren er låst og få hældt et glas vino op til kokken!
Ved servering skal der lidt stegt pølse, frisk koriander og en lille smule creme fraiche oven på suppen som pynt.
Husk at varme de dybe tallerkener op først. Enten direkte i ovnen eller ved lige at hælde lidt kogende vand op i dem. det holder suppen varm. Hvis du har lyst til et godt brød til, så er der nogle gode opskrifter lige her hos bagvrk.dk
Suppen er fed og cremet og krydderierne fra Asien skal også have lidt modspil. Luxuria fra Pablo Vidal lavet på Godello passer flot til, men også Agas do Tempo, Vaügera eller Atlantico vil passe godt til suppen.
Det skal du bruge (hovedret 4 personer):
1 Hokkaido græskar
2-3 kartoffel skrællet og i mindre stykker1 stort løg
2 fed hvidløg
1 tsk. chiliflager
1 stykke ingefær på størrelse med en tommelfinger
Sherryeddike
25 gram smør
1-2 stang citrongras
Creme fraiche
1 Håndfuld frisk koriander
1 liter Hønsebouillon
4 cm stærk chilipølse
Du har ikke tilføjet noget til kurven.