Hvidvin på Godello fra Monterrei, Galicien. Aromatisk og med masser af smag.
150,00 kr.
Monterrei er muligvis det mindst kendte vinområde i Galicien. Men det er også et af de områder, som vi i fremtiden skal forvente stor vin fra. Monterrei kan prale af at have både de koldeste og de varmeste dage i Galicien og planterne vokser højt oppe i bjergene. Det er også gældende for Vidals Luxuria, der er lavet på Godello (90%) og Loireira (10%).
Loireira'en er begyndt sit liv på vej mod vinen ved hjælp af teknikken "cryo-macerering", der er en metode, hvorpå der trækkes endnu mere smag ud af druerne uden at alkohol og tanniner følger med.
Fermentering generelt ved lav temperatur, malolaktisk gæring er undladt, sur lie på brugte fade fra Ungarn, der har en let grad af toast over sig.
Godello-druen er generelt anerkendt som en drue, der kan skabe vine, som i karakter minder om hvid Bourgogne.
Luxuria er i hvert fald også en vin, der som ung er pakket med smag, og nærmest fremstår med sødlige noter i næsen inden mineralitet og tørhed i munden tager over. Vinen vil udvikle sig flot over de næste år, og kan fint gemmes til 2025.
Drik den til fisk, men også til en dessert der ikke er så sød eller et ostebord med lyse og bløde oste eller thai vil være spændende. Når vinen bliver ældre kan du også drikke den til sushi, men også chili vil være et godt match her
Monterrei er muligvis det mindst kendte vinområde i Galicien. Men det er også et af de områder, som vi i fremtiden skal forvente stor vin fra. Monterrei kan prale af at have både de koldeste og de varmeste dage i Galicien og planterne vokser højt oppe i bjergene. Det er også gældende for Vidals Luxuria, der er lavet på Godello (90%) og Loireira (10%).
Loireira'en er begyndt sit liv på vej mod vinen ved hjælp af teknikken "cryo-macerering", der er en metode, hvorpå der trækkes endnu mere smag ud af druerne uden at alkohol og tanniner følger med.
Fermentering generelt ved lav temperatur, malolaktisk gæring er undladt, sur lie på brugte fade fra Ungarn, der har en let grad af toast over sig.
Godello-druen er generelt anerkendt som en drue, der kan skabe vine, som i karakter minder om hvid Bourgogne.
Luxuria er i hvert fald også en vin, der som ung er pakket med smag, og nærmest fremstår med sødlige noter i næsen inden mineralitet og tørhed i munden tager over. Vinen vil udvikle sig flot over de næste år, og kan fint gemmes til 2025.
Drik den til fisk, men også til en dessert der ikke er så sød eller et ostebord med lyse og bløde oste eller thai vil være spændende. Når vinen bliver ældre (dvs. fra 2020) kan du også drikke den til sushi, men også chili vil være et godt match her
Parker 2018-årgangen: The super balsamic 2018 Luxuria, a blend of Godello with some 20% Dona Branca and 5% Loureira, has other intriguing, savory-like aromas that make me think of salty food. It comes from 14-year-old vines planted on granite soils at 430 meters in altitude. It fermented in a combination of stainless steel and 300-liter oak barrels and matured for three months in oak barrels. It has moderate alcohol and good freshness, with a medium body, a little light in the mid-palate. I liked the nose better than the palate. 3,000 bottles produced.
150,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.