Grillet blæksprutte laves over to omgange. Først skal den koges og nedkøles, hvorefter den skal grilles. Men start med at hælde et glas Manzanilla eller albariño op til dig selv.
Tænd grillen, og smør din brlækspruttearme ind i lidt olie. Grill dem ved direkte varme. De må gerne få lidt sorte brændmærker. Hæld lidt olie og citronsaft over til sidst og drys evt. lidt oregano over.
Serveres med en mayo med hvidløg eller auberginecreme med godt brød til. Du kan finder opskrifte, hvor blæksprutten ikke koges først. Normalt er det de mindre, hvor denne metode benyttes, men hvis det er denne metode, som du benytter dig af, så må blæksprutten ikke få for lang tid.
Her er den tænkt som en tapas, og Manzanilla er perfekt. Otro Cuentro vil også være godt samt vinene fra Albamar.
Det skal du bruge:
1 ottearmet blæksprutte. Gerne renset af din fiskehandler
1 stort løg, hakket
1 stang timian
6 fed hvidløg, hakket
1 gulerod, i skiver
1 dåser flåede tomater
1 spsk. røget paprika
1 knivspids cayennepeber
1 håndfuld bredbladet persille
2-3 store glas tør hvid sherry eller hvidvin
1 lille chili
Lidt oregano
2 citroner
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.