Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Grillet blæksprutte (ottearmet)

Grillet blæksprutte fører dig til(bage) til middelhavet og de små restauranter på stranden. HUSK den skal koges dagen før. Det gør det hele lidt nemmere.

Sådan gør du

Sådan gør du

Grillet blæksprutte laves over to omgange. Først skal den koges og nedkøles, hvorefter den skal grilles. Men start med at hælde et glas Manzanilla eller albariño op til dig selv.

  1. Blæksprutten skal gøres ren og renses – hvis du ikke har været smart og fået din fiskehandler til det.
  2. Varm olien op i en gryde. Kom løg, chili, hvidløg, gulerod og rød peber i gryden. Svits det let og paprika og cayenne peber. brænd det af i 10-20 sekunder.
  3. Tilføj de flåede tomate og 1 et stort glas sherry (eller hvidvin). Lad det koge op.
  4. Tilføj blæksprutte, citrontimian og persille til gryden. Hvis blæksprutten ikke er dækket, så tilføj evt. lidt mere sherry/hvidvin eller vand. Hvis du bruger vand skal der lidt salt i også.
  5. Efter 45-60 minutter (efter størrelse) tager du gryde af. Lad det stå indtil det bliver koldt.
  6. Skær armene af kroppen og fjern skindet.

Tænd grillen, og smør din blækspruttearme ind i lidt olie. Grill dem ved direkte varme. De må gerne få lidt sorte brændemærker. Hæld lidt olie og citronsaft over til sidst og drys evt. lidt oregano over.

Serveres med en mayo med hvidløg eller auberginecreme med godt brød til. Du kan finder opskrifter, hvor blæksprutten ikke koges først. Normalt er det de mindre, hvor denne metode benyttes, men hvis det er denne metode, som du benytter dig af, så må blæksprutten ikke få for lang tid.

Hvad drikker man til grillet blæksprutte?

Her er den tænkt som en tapas, og Manzanilla er perfekt. Otro Cuentro vil også være godt samt vinene fra Albamar.

Hvad drikker man til blæksprutte

Det skal du bruge:

1 ottearmet blæksprutte. Gerne renset af din fiskehandler

1 stort løg, hakket

1 stang timian

6 fed hvidløg, hakket

1 gulerod, i skiver

1 dåser flåede tomater

1 spsk. røget paprika

1 knivspids cayennepeber

1 håndfuld bredbladet persille

2-3 store glas tør hvid sherry eller hvidvin

1 lille chili

Lidt oregano

2 citroner

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2025 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.