Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Hjemmelavet rillettes af svin til frokostbordet

Rillettes lavet af svin - altså svinerillettes -  er en nem (men tidskrævende) super lækker ret til frokostbordet. Det svarer til den franske sylte, og du kan lave den på et utal af måder.

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du

Start med at finde ud om den hvidvin, du har, er ok. Hæld et glas op til dig selv, og så er vi parate til at gå i gang.

  1. Skær kødet i terninger og løgene i skriver. Pas på at kødterningerne ikke bliver for små, for så ender du med at have nærmest små hårde kødkerner.
  2. Start med at smelte 700 gram svinefedt og tilsæt dernæst krydderurter, kød og løg.
  3. Til sidst hældes to glas hvidvin over. Dine krydderurter kan du med fordel samle i en tepose. Det gør det nemmere at fiske det hele op igen. Du behøver ikke bruge den skarpeste hvidvin, som du har stående – men en Riesling vil være ret godt, hvis du har en stående.
  4. Lad blandingen simre ved svag varme i 5-6 timer – undervejs tilfører du svinefedt og hvidvin efter behov. Husk selv at smage på hvidvinen over to gange– du skal jo lige være sikker på, at den er tør og dejlig. Men som sagt kan du godt arbejde med to flasker: en til sig og en til svinet.
  5. Pas på at det ikke begynder at koge!

Efter 4-5 timer starter fase 2:

  1. Når kødet falder fra hinanden uden modstand, er kødet ved at være parat. Nu tager du kødet op med en hulske og lægger det i stor skål.
  2. Med et par gafler trækker du kødet fra hinanden og smager det til med salt og peber.
  3. Sigt fedtet fra gryden/panden og lad både kød og fedt køle lidt af.
  4. Pres kødet ned i nogle forme og hæld fedtet over til sidst. Denne lukning er også med til at sikre konserveringen. Husk at skolde dine forme først og skyld dem med atamon, hvis du ikke skal bruge din svinerillettes inden for den nærmeste fremtid.

Noter om maden 

Rillettes kan også laves med and, hvilket smager fantastisk. Begge dele spiser du med groft rugbrød, en stærk sennep fra Dijon og rødbeder eller asier.

Jeg har flere gange lavet det alene med en nakkekam på 2 kg. Den bliver måske knap så fed, som hvis du også bruger flæsk, men den er stadigvæk virkelig lækker. Du kan med fordel også tilføje 3-4 fed hvidløg under kogetiden.

Det ser faktisk ikke specielt godt ud, når du laver det, men det smager fantastisk!!!

En lidt anderledes serveringsmetode er at fylde lidt rillettes ind i æbleskiver.

Hvad Drikker Man Til rillettes lavt på svin

Hvidvin med syre er godt, men du kan også prøve en rødvin med lidt struktur, ingen fad og syre. En pilsner fra Tjekkiet vil også være godt. En amontillado-sherry vil sidde lige i skabet – og så er Riesling jo skabt til svin – også med lidt sødme som lige her!

Rillettes af svin

Det skal du bruge:

1 kg nakkekam

1/2 kg svinebryst/svineflæsk

1 kg svinefedt (jeg bruger Palmin og det der er lavet af kokosolie er også brugbart)

4 store løg

3 lauerbærblade

3 stængler frisk timian og salvie

4 fed hvidløg

1 stang rosmarin

1 flaske hvidvin (som er god nok til du har lyst til at stjæle et glas)

Salt og peber

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.