Sådan gør du
Start med at finde ud om den hvidvin, du har, er ok. Hæld et glas op til dig selv, og så er vi parate til at gå i gang.
Efter 4-5 timer starter fase 2:
Noter om maden
Rillettes kan også laves med and, hvilket smager fantastisk. Begge dele spiser du med groft rugbrød, en stærk sennep fra Dijon og rødbeder eller asier.
Jeg har flere gange lavet det alene med en nakkekam på 2 kg. Den bliver måske knap så fed, som hvis du også bruger flæsk, men den er stadigvæk virkelig lækker. Du kan med fordel også tilføje 3-4 fed hvidløg under kogetiden.
Det ser faktisk ikke specielt godt ud, når du laver det, men det smager fantastisk!!!
En lidt anderledes serveringsmetode er at fylde lidt rillettes ind i æbleskiver.
Hvidvin med syre er godt, men du kan også prøve en rødvin med lidt struktur, ingen fad og syre. En pilsner fra Tjekkiet vil også være godt. En amontillado-sherry vil sidde lige i skabet – og så er Riesling jo skabt til svin – også med lidt sødme som lige her!
Det skal du bruge:
1 kg nakkekam
1/2 kg svinebryst/svineflæsk
1 kg svinefedt (jeg bruger Palmin og det der er lavet af kokosolie er også brugbart)
4 store løg
3 lauerbærblade
3 stængler frisk timian og salvie
4 fed hvidløg
1 stang rosmarin
1 flaske hvidvin (som er god nok til du har lyst til at stjæle et glas)
Salt og peber
Du har ikke tilføjet noget til kurven.