Sådan gør du
Start med at finde det glas rødvin frem som er tiltænkt dig, imens du laver maden, og så kan vi gå i gang:
Noter om maden
At vi vender kødbollerne i mel er for mig en øvelse, som jeg ofte springer over, når en opskrift ellers benytter denne teknik. Jeg syntes melet ofte kan komme for meget frem i smagen. Jeg bruger det f.eks. aldrig, når jeg laver saltimbocca, men her giver det god mening, og det giver også en god konsistens til saucen. Du skal bare huske at koge/stege det godt igennem, så forsvinder melsmagen. Pas dog på med ikke at have for meget mel på kødbollerne, en nem regel er at "smide" kødbolden frem og tilbage mellem hænderne et par gange inden de lægges på den varme stegepande.
Du skal have en rødvin med syre og frugt. Du kan tage til Piemonte efter en barbera uden fad, eller find noget mencia eller garnacha.

Det skal du bruge:
500 gram hakket okesekød
Et bundt persille
Tørret oregano
2 æg
2 glas rødvin
Bladselleri, løg og gulerødder (2 af hver - hvis løgene er meget stort, så er et nok)
2 ds hakket tomat (eller 8-10 flåede tomater i både, hvor skindet er fjernet)
1 lille ds tomatpure
Hvidløg (2 fed)
Hvedemel

Du har ikke tilføjet noget til kurven.