Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Italienske kødboller i tomatsauce med spaghetti

Italienske kødboller er jo rendyrket Lady & Vagabonden - men det er nu også en lækker og let ret, som med lidt kærlighed og følelse godt kan serveres en weekendaften med et godt glas rødvin til.

Sådan gør du

Sådan gør du

Start med at finde det glas rødvin frem som er tiltænkt dig, imens du laver maden, og så kan vi gå i gang:

  1. Rør salt, hvidløg, hakket persille og en spiseske oregano ind i det hakkede kød. Start med saltet alene og slut af med at røre de to let piskede æg ind i farsen. Lad det stå tildækket i 1-2 timer i køleskabet.
  2. Snit to gulerødder, bladselleristængler og løg i fine stykker. Smid det på sauterpanden sammen med lidt olivenolie ved middel varme. Efter 5-8 minutter (eller når løgene er ved at være klare) tages grøntsagerne af panden.
  3. Form farsen til kødboller, rul dem hurtigt i melet og smid dem på panden ved pæn høj temperatur.  Brun kødbollerne godt af, så de får lidt stegeskorpe.
  4. Tag kødbollerne af, og hæld det sidste glas rødvin i panden (hvis du altså ikke har drukket det). Når vinen er kogt godt ind skal grøntsagerne tilbage sammen med tomaterne og tomatpureen. Hvis du bruger de flåede tomater skal du cirka tilføje 1-2 dl. vand. Lad det simre i 20-30 minutter, og put derefter kødbollerne i saucen. Skru ned for varmen.
  5. Tænd for pastavandet og kog pastaen. På den måde får dine kødboller også lige ca. 15-20 min i saucen, imens du venter på pastaen
  6. Server de varmede kødboller ovenpå spaghetti med friskrevet parmesan og et godt stykke brød til.

Noter om maden

At vi vender kødbollerne i mel er for mig en øvelse, som jeg ofte springer over, når en opskrift ellers benytter denne teknik. Jeg syntes melet ofte kan komme for meget frem i smagen. Jeg bruger det f.eks. aldrig, når jeg laver saltimbocca, men her giver det god mening, og det giver også en god konsistens til saucen. Du skal bare huske at koge/stege det godt igennem, så forsvinder melsmagen. Pas dog på med ikke at have for meget mel på kødbollerne, en nem regel er at "smide" kødbolden frem og tilbage mellem hænderne et par gange inden de lægges på den varme stegepande.

Hvad Drikker Man Til Kødboller og spaghetti?

Du skal have en rødvin med syre og frugt. Du kan tage til Piemonte efter en barbera uden fad, eller find noget mencia eller garnacha.

Det skal du bruge:

500 gram hakket okesekød

Et bundt persille

Tørret oregano

2 æg

2 glas rødvin

Bladselleri, løg og gulerødder (2 af hver - hvis løgene er meget stort, så er et nok)

2 ds hakket tomat (eller 8-10 flåede tomater i både, hvor skindet er fjernet)

1 lille ds tomatpure

Hvidløg (2 fed)

Hvedemel

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2025 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.