Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Lammeslag på rotisserie

Lammeslag på rotisserie - rullet, fra fritgående dansk lam og med masser af hvidløg. Hvis du ikke har en grill med rotisserie, så få købt et!

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du

Lammeslag på rotisserie tager lang tid, men det meste af tiden bruges på at vente på, at slaget bliver sprødt og lækkert, imens det roterer over de varme kul. Vanen tro gælder det derfor om, at kokken får hældt et glas vino op. og hvis du ikke er opmærksom, så har du drukket en flaske inden lammet er færdigt.

  1. Lammeslagene skal rengøres, og renses for fedt. Du kan roligt skære en del fedt af.
  2. Lav en ”stuffing” af  de fintsnittede løg og hvidløg, som steges gennemsigtige (altså løgene) i smør.
  3. Bland de gennemsigtige løb med finthakkede abrikoser, friskhakket persille, 1 æg, 1 håndfuld rasp, salt, peber og en masser citrontimian. Hvis du ikke har dette, så brug timian og citronskal. Og hvis du har det så brug bare lidt citronskal alligevel. Det smager godt.
  4. Fold de to slag/slagene ud på bordet. Smør fyldet/stuffing udover 80 pct. af slagene og rul stramt. Rullestegen skal nu snøres godt sammen med madsnor.
  5. Slaget skal nu fastgøres på spyddet og sættes over på grillen. Den her fik ca. 4-5 timer på indirekte varme. Jeg vil gætte på, at der var 100-120 grader i grillen.
  6. Efter et par timer sætter du et fad med kartofler ned under slaget, så det smeltede lammefedt satte sig i kartoflerne.

Noter om maden – serveres med godt brød, en auberginecrem eller tzatziki og kartoflerne. Også gerne en simpel grøn salat. hvis du mangler ideer til et godt brød, så find det her.

Hvad drikker man til lammeslag på rotisserie?

Fedmen i lammet vil gerne have alkohol og frugt, men også gerne vin der har ligget på fade, så du får lidt struktur og flere smagsnoter med i glasser. Prøv de røde fra Rioja Alavesa-huset Tentenublo. Det kunne være Tinto’en.

Langtidsstegt lammebov

1 lammeslag

200 gram abrikoser

2 store løg

5 fed hvidløg

1 lille bundt bredbladet persille

1 æg

Masser af frisk citrontimian

1 økologisk citron

1 håndfuld rasp

Salt og peber

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.