Sådan gør du
Lammeslag på rotisserie tager lang tid, men det meste af tiden bruges på at vente på, at slaget bliver sprødt og lækkert, imens det roterer over de varme kul. Vanen tro gælder det derfor om, at kokken får hældt et glas vino op. og hvis du ikke er opmærksom, så har du drukket en flaske inden lammet er færdigt.
Noter om maden – serveres med godt brød, en auberginecrem eller tzatziki og kartoflerne. Også gerne en simpel grøn salat. hvis du mangler ideer til et godt brød, så find det her.
Fedmen i lammet vil gerne have alkohol og frugt, men også gerne vin der har ligget på fade, så du får lidt struktur og flere smagsnoter med i glasser. Prøv de røde fra Rioja Alavesa-huset Tentenublo. Det kunne være Tinto’en.
1 lammeslag
200 gram abrikoser
2 store løg
5 fed hvidløg
1 lille bundt bredbladet persille
1 æg
Masser af frisk citrontimian
1 økologisk citron
1 håndfuld rasp
Salt og peber
Du har ikke tilføjet noget til kurven.