Sådan gør du
Mørbradgryde er altså bedst lavet, hvis du lige starter med at hælde et glas vin op til kokken.
- Find en gryde frem. Svits løg, og champignon i lidt smør og olie. Tilsæt en teskefuld paprika, og varm godt igennem.
- Tag løg og champignon op af gryden. Nu skal bacon og kålpølsen svitses. Igen slut af med en god teskefuld paprika.
- Tag bacon og pølse op af gryden.
- Skær din mørbrad ud i mundrette stykker og smid i gryden sammen med en teskefuld tomatkoncentrat. Giv kødet lidt stegeskorpe.
- Nu skal alt tilbage i gryden. Tilsæt 20 gram smør, en spiseske hvedemel og en stor spiseske paprika. Varm godt igennem og smid lidt mere smør i. Det må ikke tørre ud.
- Hæld dåsen med tomat samt fløden i. Spæd til md lidt sødmælk eller bouillon, hvis du mangler væde.
- Lad det hele koge op. Lad det simre i 15-20 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronskal eller sherryeddike.
- Nu skal din mørbradgryde gerne have en god tykkelse og en dejlig smag. Ellers lad det koge lidt op igen og put lidt ekstra krydderier i.
Din mos laver du på kartofler. Husk vandet skal ikke saltes. Når kartoflerne er kogt godt møre, så smider du en halv pakke smør i. Smag til med salt og peber.
Serveres med hakket persille ovenpå og et godt stykke brød. Du kan finde opskrifter til et godt brød lige her.
Hvad Drikker Man Til Mørbradgryde
Nu skal der frugt og syre i glasset. Hvidvin er oplagt, men en frugtig-rød som Paul Meunier laver dem er også spændende.b