Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Pighvar med italienske noter

Pighvar går i sæson, når vi rammer september. En af de bedste spisefisk med masser af smag og markant struktur. Her er pighvar lavet på ben i ovnen. Det er forholdsvis nemt – men pas på tilberedningstiden, så den ikke bliver tør.

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Hæld et glas hvidvin i et glas, så du får smagt på vinen inden maden laves og smages til. Mest fordi det smager godt, men hvis du har brug for et alibi, så er det jo så du bedre kan smage fisken til efter vinens noter 🙂
  2. Vask/skræl dine kartofler og lad dem forkoge i 5 minutter. De skal stadigvæk have bid, da de skal med fisken i ovnen.
  3. Rens og vask din pighvar. Klip finnerne af og slut af med et snit ned langs rygbenet. Dette snit burde sørge for at hele fisken er tilberedt på samme tid.
  4. Hæld lidt olie en bradepande, og fordel de forkogte kartofler, tomaterne, de sorte oliven, lidt af smørret og de fleste krydderurter ned langs siderne.
  5. Læg to kvarte citroner ned i midten af fadet sammen med laurbærbladene.
  6. Placer fisken oven på. Pres lidt af smørret ned i snittet langs benet. Læg tynde skriver af citron oven på fisken sammen med de sidste krydderurter. Slut af med lidt olie, salt, peber, et halvt glas hvidvin og lidt mere smør i små klumper.

Put hele herligheden i den varme ovn (200 grader). Det skal ca. have 20-25 minutter. Imens fisken bliver færdig, så svitser du de hele østershatte i lidt smør (50 gram), dild og kapers  – slut af med at koge 1/2 cm hvidvin ind sammen med svampene.

Noter om maden

Det er svært at ramme en perfekt tilberedt fisk samtidig med kartofler. De forkogte trick plejer at virke, men du kan også evt. putte kartofler med mere ind i ovnen 10 minutter inden du lægger fisken ved. Men pas på, fisken må ikke for meget. Du kan også have blot koge kartoflerne ved siden af – så er du helt sikker på, at begge dele får nok.

I glasset har du en hvidvin, som gerne må have lidt fad og trække på de mere bløde noter som smør og brød.

Det skal du bruge (forret til 4 personer):

1 frisk pigvar på ca. 1-1,5 kg

6-7 nye kartofler skåret i tynde skiver

1 håndfuld kapers

1 håndfuld sorte oliven

2 fed hvidløg

10-15 små tomater eller tomatbåde

1 citron

Salt, peber og olie

1 stang frisk oregano

1 stang frisk citrontimian

1 stang frisk timian

1/2 stang frisk rosmarin

2 friske laurbærblade

25 gram smør

Lidt dild

4 store danske kejserhatte

16 skiver squash

1 glas hvidvin

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.