Sådan gør du
Put hele herligheden i den varme ovn (200 grader). Det skal ca. have 20-25 minutter. Imens fisken bliver færdig, så svitser du de hele østershatte i lidt smør (50 gram), dild og kapers – slut af med at koge 1/2 cm hvidvin ind sammen med svampene.
Noter om maden
Det er svært at ramme en perfekt tilberedt fisk samtidig med kartofler. De forkogte trick plejer at virke, men du kan også evt. putte kartofler med mere ind i ovnen 10 minutter inden du lægger fisken ved. Men pas på, fisken må ikke for meget. Du kan også have blot koge kartoflerne ved siden af – så er du helt sikker på, at begge dele får nok.
I glasset har du en hvidvin, som gerne må have lidt fad og trække på de mere bløde noter som smør og brød.
Det skal du bruge (forret til 4 personer):
1 frisk pigvar på ca. 1-1,5 kg
6-7 nye kartofler skåret i tynde skiver
1 håndfuld kapers
1 håndfuld sorte oliven
2 fed hvidløg
10-15 små tomater eller tomatbåde
1 citron
Salt, peber og olie
1 stang frisk oregano
1 stang frisk citrontimian
1 stang frisk timian
1/2 stang frisk rosmarin
2 friske laurbærblade
25 gram smør
Lidt dild
4 store danske kejserhatte
16 skiver squash
1 glas hvidvin
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.