Effektiv arbejdstid er faktisk kort, så få hældt det glas vin op inden ud starter – og så kan vi gå i gang.
Find din tærteform og få smurt den godt ind med smør. Læg tærtedejen i formen. Prik huller i dejen – og få den forbagt. Meget gerne med en gang tørrede bønner, der ligger på bunden. Det skal have omkring ti minutter ved 170-180 grader. Du kan godt undlade de tørre bønner, så skal du bage lige komme forbi tærten og prikke lidt flere huller i den imens den bager.
Vask din spinat og få klemt vandet godt ud af spinaten! Det er vigtigt.
Pisk æg og creme fraiche sammen. Riv din mozzarellakugle i strimler. Hæld æggemassen i tærten og fordel spinat og ost.
Nu skal det i ovnen i 25-30 minutter ved 180 garder. Hold øje med overfladen. Når det begynder at være sprødt og lækkert er tærten parat.
Når du sætter tærten på bordet, så put nogle forskellige krydderurter over tærten. Din tærte kan med fordel hvile i 20-25 minutter inden du kommer den på bordet.
Hvidvin er klart nemmest, riesling fra Bergdolt oplagt. Men du kan godt finde nogle lette rødvine – f.eks. fra Galicien, hvor frugten er i fokus. SinBlanca fra El hato vil også være lækker.
1 tærtebund
25 gram smør
350-500 gram spinat
1 mozzarella ca 125 gram
6 æg
1 dl creme fraiche
Muskatnød – 1/2 teskefuld
Salt og peber
Purløg og persille til at putte ovenpå
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.