Lille og lækker opskrift på tuntatar fra Per h. Jacobsen. husk at skænke et glas bobler til kokken inden du går igang!
Skær tunen i små stykker, lidt større end hvis det var oksekød til tatar. Brug en skarp kniv og skær så rent som muligt. Når det er skåret, så kom det i en mindre skål, som du stiller i en større skål, hvori der er is, så tunen forbliver kold.
Pisk olivenolie, soyasauce, sennep og limesaft sammen. Bland tun og finthakket forårsløg sammen med dressingen. Kom det tilbage på køl indtil servering.
Inden tunen skal på bordet, kommer du den i en lille rund form, og vender den ud på en flad tallerken eller lignende, så den har en smuk form, når den serveres.
Pynt med wakametang på toppen.
Per byder selv ind med Gran cuvee fra Colet - du kan også tage en hvidvin med lidt fedme, det kan f.eks. være Atlantico fra El Paraguas. Hvis du er til rødvin, så prøv en nedkølet Grillat fra La Comarcal.
600 gr blåfinnet tun
1 forårsløg,
3 spsk olivenolie
1 spsk sojasauce
½ tsk sennep
1 lime
salt
Du har ikke tilføjet noget til kurven.