Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere

Colet

 
Find vinhus
Vinhuse-kort

Celler Colet

Tradition og fornyelse er om noget gældende for den lille vingård Colet. Familien Colet har dyrket druer på jorden omkring Hisenda Romani siden 1793. I 1984 købte familien jorden, og blot få år efter kom den første flaske med bobler på markedet.

I 2014 trak Sergi Colet sig ud af DO Cava og var banemanden bag dannelsen af Classic Penedés - et mærke og organisation, hvor kravene til vinen er langt højere end til Cava. I dag er der 18 huse, der alle arbejder under DO Penedès appelationens regelsæt "Classic Penedès". Alt skal være økologisk, druer skal stamme fra Penedès, bearbejdning af vinene skal være i egen kælder og så gæring i flasken være på minimum 18 måneder. Præcis som i Champagne - og dermed dobbelt så lang tid som under DO Cava.

Sergi tror på terroir og arbejder aktivt på at få omgivelsernes udtryk afspejlet i vinen - men han er også et legebarn; og han har vine, hvor dosagen består af sherry fra det absolut helt førende kulthus Navazos (de arbejder i fællesskab på at lave Palomino-bobler i Andalicien) og andre hvor lidt rød fra Priorat kommer i. Det sker i samarbejder med topproducenten Fredi Torres.

Med andre ord er det her tradition, nyskabelse, Penedés og fri leg. Alt sammen under rammerne af Classic Penedés.

Find vinhus
Vinhuse-kort

Andre vinhuse

Find vinhus
Vinhuse-kort
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.