Skip to content

Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

El Paraguas

La Sombrilla, 2017

94 point | Parker
D.O. Ribeiro | Spanien

Stor hvidvin til fisk tilberedt i ovn på ben.

279,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 6 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

El Paraguas

Ejes og drives af makkerparret Marcial Pita og Feliscimo Pereira
Vingården drives efter bæredygtige metoder
Parker har udråbt El Paraguas til at være den vingård i Ribeiro med størst potentiale

Andre anmeldelser

Parker 2017-årgangen “I love the nose of the single-vineyard white 2017 La Sombrilla. It’s had the advantage of some extra time and seems to have developed extra complexity and nuance. The textbook moss and river stones are there, completed by some tangerine peel and lanolin-like notes. This vineyard, given its altitude and good ventilation, wasn’t touched by the frost that marked the year, but September was quite rainy and presented some challenges. This is mostly Treixadura with 9% Albariño from vines planted in 1997 on sandy granite soils. Sixty percent of the volume fermented in stainless steel and the rest in 600-liter oak barrels, where they wine matured with lees for six months, always with indigenous yeasts. It’s serious and austere, with moderate alcohol and a fine texture marked by the sandy soils. It shows typicity and balance. It should also develop nicely in bottle. 3,150 bottles produced. It was bottled in November 2018.

El Paraguas is the project of Marcial Pita and Felicísimo Pereira in Ribeiro, where they work five hectares of vineyards to produce three wines. They also planted one-fourth of a hectare with Branco Lexítimo (Albarín or Raposo) in Ferrol, Pita’s birthplace, and apparently, this is the northernmost vineyard in the Iberian Peninsula (Spain and Portugal). Wine from this vineyard was first produced in 2019, but unfortunately, it had not yet been bottled and wasn’t ready for tasting. The focus continues to be the vineyards and the understanding of the zones and different granite soils they have. Production varies between 14,200 and 19,000 bottles.”

Beskrivelse

Parkers The Wine Advocat har udråbt El Paraguas til at være det mest lovende vinhus i Ribeiro (#216).

Samarbejdet mellem de to winemakere Pita og Pereira har her resulteret i en flot vin, som har et lidt mere cremet udtryk end deres Atlántico, men med masser af friskhed, mineralitet og struktur – en formidabel vin som har en lang og struktureret afslutning. Vinens struktur og evner gør den oplagt i glasset til mange forskellige spisemuligheder.

Det er en reel magtdemonstration af El Paraguas, hvor druerne er høstet manuelt og derefter sorteret og udvalgt. Druerne stammer fra deres vingård Castiñeira, hvor markerne ligger som et amfiteater med dybe skråninger lidt udenfor Ribadavia.  De to druetyper Treixadura og Albariño er lagret separat og i henholdsvis egetræstanke og ståltanke i seks måneder. Begge sur lie, men kun tre måneder for de druer som har ligger på stål.

Subtile noter af fad/træ over denne vin, men det er nu mere mineraliteten, som bærer denne flotte vin, som virkelig viser, hvad Galicien kan, når det kommer til hvidvin, som ikke er en ren eller Albarino-præget hvidvin.

Vinen kan drikkes nu, men hvis du lader den ligge 3-5 år, så vil du have en hvidvin, som også begynder at trække en mere olieret profil frem. Harmonisk og flot!

Hvad spiser man til?

La Sombrilla kan nemt kombineres med meget forskellige retter og ingredienser. Det kunne for eksempel være svinemørbrad med smørsauce serveret med en ærte-, mynte og kartoffelmos. En pighvar stegt på ben i ovnen vil også være oplagt. Blåmuslinger i en lækker hvidvinssauce vil desuden sidde lige i skabet til denne vin. Østers også oplagt!

I næsen finder du bl.a. pære – prøv en Sombrilla til en gedeostsalat med pære.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
D.O. Ribeiro
Vinhus
El Paraguas
Vinmand
El Paraguas
Druer
Albarino og Treixadura
Landbrug
40% af vinen er fermenteret med bærm i seks måneder i fransk eg. De 60 % har ligger på stål med bærm i tre måneder.
Serveringstemperatur
12-14 grader
Alkohol
Allergener
Smagsoplevelse
Struktur og friskhed men med hvid rugt
Næsen
Størrelse
0,75l
Produktion
Gemmepotentiale
Frem til 2025

279,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 6 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK