Skip to content

269,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 5 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

El Paraguas

La Sombrilla, 2017

D.O. Ribeiro | Spanien

Stor hvidvin til fisk tilberedt i ovn på ben.

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

El Paraguas

Ejes og drives af makkerparret Marcial Pita og Feliscimo Pereira
Vingården drives efter bæredygtige metoder
Parker har udråbt El Paraguas til at være den vingård i Ribeiro med størst potentiale

Beskrivelse

Parkers The Wine Advocat har udråbt El Paraguas til at være det mest lovende vinhus i Ribeiro (#216).

Samarbejdet mellem de to winemakere Pita og Pereira har her resulteret i en flot vin, som har et lidt mere cremet udtryk end deres Atlántico, men med masser af friskhed, mineralitet og struktur – en formidabel vin som har en lang og struktureret afslutning. Vinens struktur og evner gør den oplagt i glasset til mange forskellige spisemuligheder.

Det er en reel magtdemonstration af El Paraguas, hvor druerne er høstet manuelt og derefter sorteret og udvalgt. Druerne stammer fra deres vingård Castiñeira, hvor markerne ligger som et amfiteater med dybe skråninger lidt udenfor Ribadavia.  De to druetyper Treixadura og Albariño er lagret separat og i henholdsvis egetræstanke og ståltanke i seks måneder. Begge sur lie, men kun tre måneder for de druer som har ligger på stål.

Subtile noter af fad/træ over denne vin, men det er nu mere mineraliteten, som bærer denne flotte vin, som virkelig viser, hvad Galicien kan, når det kommer til hvidvin, som ikke er en ren eller Albarino-præget hvidvin.

Vinen kan drikkes nu, men hvis du lader den ligge 3-5 år, så vil du have en hvidvin, som også begynder at trække en mere olieret profil frem. Harmonisk og flot!

Hvad spiser man til?

La Sombrilla kan nemt kombineres med meget forskellige retter og ingredienser. Det kunne for eksempel være svinemørbrad med smørsauce serveret med en ærte-, mynte og kartoffelmos. En pighvar stegt på ben i ovnen vil også være oplagt. Blåmuslinger i en lækker hvidvinssauce vil desuden sidde lige i skabet til denne vin. Østers også oplagt!

I næsen finder du bl.a. pære – prøv en Sombrilla til en gedeostsalat med pære.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
D.O. Ribeiro
Vinhus
El Paraguas
Vinmand
El Paraguas
Druer
Albarino og Treixadura
Landbrug
40% af vinen er fermenteret med bærm i seks måneder i fransk eg. De 60 % har ligger på stål med bærm i tre måneder.
Serveringstemperatur
12-14 grader
Alkohol
Allergener
Smagsoplevelse
Struktur og friskhed men med hvid rugt
Næsen
Størrelse
0,75l
Produktion
Gemmepotentiale
Frem til 2025

269,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 5 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK