Stor hvidvin til fisk tilberedt i ovn på ben.
279,00 kr.
Parkers The Wine Advocat har udråbt El Paraguas til at være det mest lovende vinhus i Ribeiro (#216).
Samarbejdet mellem de to winemakere Pita og Pereira har her resulteret i en flot vin, som har et lidt mere cremet udtryk end deres Atlántico, men med masser af friskhed, mineralitet og struktur - en formidabel vin som har en lang og struktureret afslutning. Vinens struktur og evner gør den oplagt i glasset til mange forskellige spisemuligheder.
Det er en reel magtdemonstration af El Paraguas, hvor druerne er høstet manuelt og derefter sorteret og udvalgt. Druerne stammer fra deres vingård Castiñeira, hvor markerne ligger som et amfiteater med dybe skråninger lidt udenfor Ribadavia. De to druetyper Treixadura og Albariño er lagret separat og i henholdsvis egetræstanke og ståltanke i seks måneder. Begge sur lie, men kun tre måneder for de druer som har ligger på stål.
Subtile noter af fad/træ over denne vin, men det er nu mere mineraliteten, som bærer denne flotte vin, som virkelig viser, hvad Galicien kan, når det kommer til hvidvin, som ikke er en ren eller Albarino-præget hvidvin.
Vinen kan drikkes nu, men hvis du lader den ligge 3-5 år, så vil du have en hvidvin, som også begynder at trække en mere olieret profil frem. Harmonisk og flot!
La Sombrilla kan nemt kombineres med meget forskellige retter og ingredienser. Det kunne for eksempel være svinemørbrad med smørsauce serveret med en ærte-, mynte og kartoffelmos. En pighvar stegt på ben i ovnen vil også være oplagt. Blåmuslinger i en lækker hvidvinssauce vil desuden sidde lige i skabet til denne vin. Østers også oplagt!
I næsen finder du bl.a. pære - prøv en Sombrilla til en gedeostsalat med pære.
Parkers The Wine Advocat har udråbt El Paraguas til at være det mest lovende vinhus i Ribeiro (#216).
Samarbejdet mellem de to winemakere Pita og Pereira har her resulteret i en flot vin, som har et lidt mere cremet udtryk end deres Atlántico, men med masser af friskhed, mineralitet og struktur - en formidabel vin som har en lang og struktureret afslutning. Vinens struktur og evner gør den oplagt i glasset til mange forskellige spisemuligheder.
Det er en reel magtdemonstration af El Paraguas, hvor druerne er høstet manuelt og derefter sorteret og udvalgt. Druerne stammer fra deres vingård Castiñeira, hvor markerne ligger som et amfiteater med dybe skråninger lidt udenfor Ribadavia. De to druetyper Treixadura og Albariño er lagret separat og i henholdsvis egetræstanke og ståltanke i seks måneder. Begge sur lie, men kun tre måneder for de druer som har ligger på stål.
Subtile noter af fad/træ over denne vin, men det er nu mere mineraliteten, som bærer denne flotte vin, som virkelig viser, hvad Galicien kan, når det kommer til hvidvin, som ikke er en ren eller Albarino-præget hvidvin.
Vinen kan drikkes nu, men hvis du lader den ligge 3-5 år, så vil du have en hvidvin, som også begynder at trække en mere olieret profil frem. Harmonisk og flot!
La Sombrilla kan nemt kombineres med meget forskellige retter og ingredienser. Det kunne for eksempel være svinemørbrad med smørsauce serveret med en ærte-, mynte og kartoffelmos. En pighvar stegt på ben i ovnen vil også være oplagt. Blåmuslinger i en lækker hvidvinssauce vil desuden sidde lige i skabet til denne vin. Østers også oplagt!
I næsen finder du bl.a. pære - prøv en Sombrilla til en gedeostsalat med pære.
Parker 2017-årgangen "I love the nose of the single-vineyard white 2017 La Sombrilla. It's had the advantage of some extra time and seems to have developed extra complexity and nuance. The textbook moss and river stones are there, completed by some tangerine peel and lanolin-like notes. This vineyard, given its altitude and good ventilation, wasn't touched by the frost that marked the year, but September was quite rainy and presented some challenges. This is mostly Treixadura with 9% Albariño from vines planted in 1997 on sandy granite soils. Sixty percent of the volume fermented in stainless steel and the rest in 600-liter oak barrels, where they wine matured with lees for six months, always with indigenous yeasts. It's serious and austere, with moderate alcohol and a fine texture marked by the sandy soils. It shows typicity and balance. It should also develop nicely in bottle. 3,150 bottles produced. It was bottled in November 2018.
El Paraguas is the project of Marcial Pita and Felicísimo Pereira in Ribeiro, where they work five hectares of vineyards to produce three wines. They also planted one-fourth of a hectare with Branco Lexítimo (Albarín or Raposo) in Ferrol, Pita's birthplace, and apparently, this is the northernmost vineyard in the Iberian Peninsula (Spain and Portugal). Wine from this vineyard was first produced in 2019, but unfortunately, it had not yet been bottled and wasn't ready for tasting. The focus continues to be the vineyards and the understanding of the zones and different granite soils they have. Production varies between 14,200 and 19,000 bottles."
279,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.