“Når du blander rød og hvid får du rosé” – eller claret
135,00 kr.
Fieldblend hvor op til 30% er hvide druer
El Hato y el Garabato er i den grad i legehumør her. “LI” er afløsren til La Xefa, som er den første rosé, som José Beneitez laver på den lille vingård. Det er Jose’s sidekick og hustru, Lilliana, der insisterer på, at de naturligvis skal have en rosé – derfor er navnet også vinen også de to første bogstaver i Lillianes navn. Synonymt med La Xefa – kan man fristes til at sige 🙂
Her er det den røde juan garcia der er blødt op med druesaft fra hvide druer som dona blanca og puesta en cruz. Druerne vokser i smuk sameksistens i den nordlige del af Arribes i en jordbund præget af granit og sand. Dermed får vi reelt et feld-blend, menda der er mere end 30% hvide druer i flasken, så får vi mere en claret/rose, end en rødvin – men den kan bruges både som en let rød og rosé.
Alkoholprocenten rammer hele 14% – det er lidt atypisk for El Hatos vine, men der er mening med galskaben, og alkoholprocenten er med til at skabe balance i denne alvorlige rosé, der kan lidt mere.
Omkring 8. måneder på brugt fad og stål, spontan fermentering, ingen filtrering og minimal brug af svovl ved flaskning.
I munden får du en elegant og alvorlig vin. Gærnoterne er udtalte specielt i starten. Det løser du ved at gemme flasken nogle ekstra måneder eller iltning – eller udnytter det ved at servere noget lækkert brød til vinen som del af en aperitif til en lækker middag, hvor vinen skal have plads.
Drik den afkølet med grillet brød, hvor ansjoser eller ansjoscremer er på spil. Du kan også bruge den til muslinger med masser af pommes til som tilbehør, eller en lille tatar lavet på kalv.
135,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.