Røde bær, syre, frugt, krydderier fra højdedrage i Arribes med flot (brugt) fad, syre og balance.
240,00 kr.
Field-blend baseret på juan garcia
De Buena Jera – Stor vin fra lille kult-bodega der producerer vin med attitude i bjergene omkring Arribes. Nu endelig også i 2020-årgangen.
José Manuel Beneitez styrer kælderen på stedet og ejer sammen med ægtefælden Liliana El Hato y El Gabarato. Navnet på den lille bodega stammer i øvrigt fra et Don Quixote citat og betyder lidt omskrevet ”alt på et bræt”. Et navn de fandt på, da alle sparepenge og lånte penge fra banken, blev brugt til at købe familiegården og de sammen etablerede El Hato.
Liliana og José rejste hjem til Arribes efter at have arbejdet med først skovbrug og senere rigtig meget vin over hele verden. De arbejder på at genetablere gamle små vinmarker omkring bjergene ved Douro-floden i 500-700 meters højde og fremelske de lokale og næsten glemte druer. Her arbejdes der med gamle dyder, og José og Liliana har certifikat på, at der dyrkes er økologisk. Men det står dog ikke på flaskerne endnu.
Vinplanterne til denne rødvin er mere end 90 år gamle. Jordbunden er præget af granit og sand og markerne ligger 750 meter over havets overflade, hvorfor temperaturen falder henover aftenen/natten og giver friskhed til vinen.
Vinen er lavet på lokale druer, og den dominerende er Juan Garcia, der med næsten 85% sætter et klart præg på vinen. Resten fra dette fieldblend er bastardo, bruñal, mandõn og den hvide puesta en cruz. Spontan fermentering på vildgær i neutrale tanke, og det er lavet på helklase med stilke. Der er lavet omkring 550 flasker. Vi har været heldige at få et par kasser til Danmark også af den netop frigivne 2020.
2020-tilgangen er meget lig de tidligere årgange. Vinen ligget 14 måneder på gamle franske egetræstønder (225l). Ingen filtrering eller klaring – vinen står ren og flot i flasken med minimal menneskelig indblanding.
Kombinationen af højderne på marken og frugterne fra Juan Garcia og bastardo samt syren fra den hvide drue skaber en flot vin med mineralske toner, frugt, dybde og syre fra de granitholdige marker. Du får også lidt røg og krydderier. Det hele er flot balanceret fra fadene med tekstur og dybde. Blot 12,5% alkohol er med til at holde det hele luftigt, personligt og tilgængeligt, men komplekst.
Her er der behov for smag og saft. Oplagt til tapasbordet, men også god til et andebryst. Kan også fint klare oksekød, men god til kalv.
2018: 91P Parker
2015: 5 stjerner i Gastro
240,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.