210,00 kr.
Caiño er hjemmehørende/indfødt rød drue i Rias Baixas – og ja, du kan faktisk godt få en rødvin fra et af verdens skarpeste hvidvinsregioner, hvor i øvrigt omkring 99% er hvid, og resten er hvid – lavet på den fantastiske albarino.
Caiño er lavet med minimal intervention og efter traditionelle metoder i både kælder og mark og efter økologiske samt bæredygtige principper. Bodegas Albamar er verdenskendte for Xurxo albarinoer, men hvis du får muligheden for at komme tæt på troldmanden, så vil du opleve, at han elsker at tale om (og drikke) de røde. Dem laver Xurxo Alba en del af, og med Caiño udvider til at have mellem fire-fem forskellige røde fra Rias Baixas og Albamar. Druerne der arbejdes med i det lille DO er caiño, mencia og esopadeiro. O Esteiro Espadeiro er topvinen de de røde, men Cainõ, der i sagens natur er på druen cainño udtrykker mere urt, grønt og bitterhed. Super spændende til lette fiskeretter.
Som alt vin fraa Xursos hånd er der tale om spontan fermentering på egen gær. Masceration 3 uger, hvorefter vinen kommer på gamle brugte franske fade i 8 måneder. Caiño flaskes uden filtrering eller klaring.
Du får masser af lyse røde frugter, urt, lette tanniner og masser af syre. I næsen rammes du af syrlige kirsebær.
Druerne stammer fra ældgamle planter, der står i Valnes de Salnes og resultatet er en vin, der eksploderer i næsen og afspejler en klar Rias Baixas profil med salt og mineralitet – og så lide de røde bær.
Skaldyr, hvis du er til de røde vine. Ellers fisk på grillen.
2017 årgangen
Parker 94P
Penin 92P
210,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.