115,00 kr.
Valencia på flaske
Javier Revert & Victor Marques står bag La Comarcal. De er venner og mødte hinanden, da de arbejder på Celler del Roure, hvor Pablo Calatayud holder til, men Javi var drivkræften bag naturgæren, amphora, pres af helklasser og dyrkning af lokale druer. Kendetegn ved del Roure i dag; men naturligt for Javi at tage disse arbejdsmetoder med til del Roure, da Javi stammer fra et område i Valencia, hvor det er bønder, der laver vinen: Font de la Figuera. Der har de arbejdet med vin på denne måde i generationer.
Javi har nu egen bodega, som uden diskussion er blandt noget af det bedste som den nye bølge af spanske vin kan fremvise (bare roligt, de kommer i sommeren 2023 til hylderne), men netop sammen med er La Comarcal opstået. Samme principper, men i større volumner og til lavere priser, end hvad Javi ellers står for. Kvaliteten er dog stadigvæk tårnhøj! Læs mere om Comarcal her.
Her er det den hvide lavet på den lokale drue merseguera. En drue der faktisk normalt er "fyld-drue", men her ophøjet til stjernen.
Planterne står sydvnedt i 650 meter højde. Jorden er præget af ler og planterne er ca. 20 år gamle.
Druerne presses uden stilke og ingen skinkontakt. Malolaktisk gæring undertrykkes. Sur lie og let battonage over de næste 6 måneder. 90% ligger på stål og 10% ligger på cement. Det er med til at give lidt kompleksitet.
Der bruges en smule svovl ved flaskning, men ellers er alt økologisk og intet andet tilsættes.
Det er ganske enkelt bare lækkert.
En vin der kan bruges forholdsvist bredt. Læskende, men også fylde. Burg den til lyse gryderetter, svin, pasta med bacon eller en pizza.
2021-årgang
Wine Advocate - Parker: 90P
115,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.