110,00 kr.
Bobal, garnacha og syrah i friskt Middelhavsblend
Bobal, garnacha og syrah er druerne i dette røde blend fra makkerparrat Javier Revert & Victor Marques, der står bag La Comarcal. De mødte hinanden, da de arbejder på Celler del Roure, hvor Pablo Calatayud styrer, men Javi var forgangsmanden for at arbejder med naturgæren, amphora, pres af helklasser og dyrkning af lokale druer. Kendetegn ved del Roure i dag; og nemt for Javi at introducere, da Javi stammer fra et område i Valencia, hvor det er bønder der laver vinen: Font de la Figuera. Her laver de nemlig vin som de altid har gjort.
Javi har nu egen bodega, som uden diskussion er blandt noget af det bedste, som den nye bølge af spanske vin kan fremvise (bare roligt, de kommer i sommeren 2023 til hylderne her i butikken), men netop sammen med Victor er La Comarcal opstået. Samme principper som fra bønderne omkring La Font og Javis egne vine, men i større mængder og til lavere priser, end hvad Javi ellers står for. Kvaliteten er dog stadigvæk tårnhøj! Læs mere om Comarcal her, og hvordan de arbejder på at få genindført lokale druer i områderne.
Planteren kommer fra forskellige plots. Bobal-planterne er omkring 50 år gamle, garnacha 40 og syrah'en 15. De står alle i omkring 650 meters højde. Jorden er præget af ler.
Omkring 1/3 af druerne presses helklasse imens de øvrige presses uden stilke. Et godt mix der giver lidt grønt til vinens kompleksitet. Mascerationen er på omkring 10-12 dage og derefter er 90% på stål og 10% på cement i ca. 8 måneder.
Tydelige spor af Middelhavet, men ikke på nogen måde tung. Bare lækker med frugt, syre og aromatisk.
Hvad Drikker Man Til Delmoro Tinto?
Nu må der gerne lidt rødt kød på grillen. En gryderet med fedme vil også være godt.
Årgang 2020
Wine Advocate/Parker - 91P
110,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.