100% Viura på gamle fade fra Chablis
165,00 kr.
Den eneste hvide, som Jon & Pedro laver er Txuria. Aseginolaza & Pedro har et overordnet mål: reetablering og comeback af Navarras garnacha. De jagter små parceller med gamle busk-voksende garnacha, men de har heldigvis også valgt at tage viura-druen med i deres samling af små mirakler.
Her er det 100% viura. To plots der ligger i Dicastillo og Andosilla. begge er sydvendte og ligger i 395-490m højde. Jorden er sandet med små lommer af ler.
100% helklaser i pressen. Inden mosten gennemfører fermentering adskilles skaller og partikler ved hjælp af debourbage, hvor alt falder til bunden i tanken. Derefter fermentering ved lav temperatur for at få frugten frem.
Bagefter sur lie i 7 måneder. Her fordeles vinen i stål (halvdelen) og den sidste mængde fordeles mellem 400 og 225l brugte franske fade. Typisk fra Chablis. Ingen malo.
Efter let filtrering tilsættes minimum af svolv i forbindelse med flaskningen.
Du kan læse mere om den lille bodega her, under "Vores Vinhuse".
I glasset en mineralsk og levende vin. Frugt, citrus og nerve.
Vi skal have fat i fisk. Pandestegt fisk. Lette saucer. Struktur og mineralske udtryk er også gode her.
2021 +93P
Wine Advocate: "The only white they produce (other than a few bottles of Malvasía), the 2021 Txuria is old Viura from the village of Dicastillo, and it’s quite expressive for the variety, which they handle in a simple way looking for a pure expression of the grape. It has 12.5% alcohol and a pH of 3.12. The wine matured for four months in used 400-liter barrels from Chablis, to keep the verticality in the grape, and it’s floral, fresh, vibrant (no malolactic) and pure, with a citrus touch and a salty twist in the finish. 2,987 bottles were filled in May 2022."
165,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.