36 måneder sur lie. Drik den til hvid fisk med mild sauce eller lyst kød.
155,00 kr.
“Its ready to Rock” – Wine Advocate.
Økologiske bobler fra Spanien, der har ligget 36 måneder sur lie. Som altid med Classic Penedès er det økologisk (både i kælder og på marken) og naturligvis på lokale og egne druer, så Penedès tydeligt træder frem.
Sergi Colet trak sig for nogle år tilbage ud af Cava DO, og etablerede sammen med 17 andre bodegaer DO Classic Penedès, hvor der er langt strengere krav til produktionen og kvaliteten, end hos DO Cava. Her gælder det bl.a. at kælder og mark skal være økologisk, vinen skal ligge mindst 18 måneder før de kan frigives til salg (og dermed er alt vin Reserva efter definitionen hos Cava), alle druer skal stamme fra egne marker og årgangen skal stå på flasken. Modsat Cava bliver det dermed en lokal vin fra Penedès, modsat Cava, som du kan lave i mange dele af Spanien.
Kravene til disse vine er ganske enkelt tårnhøje, og det kan smages, at der bliver kælet for flaskerne. Denne her ekstra brut version byder på en elegant struktur, og det er tydeligt, hvorfor navnet er blevet cuvee! En smule fedme i kroppen. Fine og underspillede bobler. Du får en klar oplevelse af gærnoter fra sur lie’en og autolysen, men der er også modne frugter og en smule frugtsødme i smagen. En oplagt madvin.
Balancen i Gran Cuvée holdes flot sammen af en fin og elegant syre. Rigtig god til mad, og lyst kød som en svinemørbrad vil være rigtig god. Men kan bruges bredt til tapasbordes.
Den dominerende drue er Chardonnay. Men også Macabeu og Xarel-lo er med i dette blend, der har 36 månder på bærmen med sig.
Du kan læse mere om Classic Penedes lige her.
Spanske bobler kan jo generelt meget, og denne super flotte og økologiske Ekstra Brut fra Colet er nok den flaske fra Colet, som har mest krop (udover top vinene). Den kan bruges til fisk med saucer, men også rigtig god til en brunch med æg, svin og bacon og naturligvis tapasbordet.
Vino y Tapas - 5 uf ad 6 hjerter, marts 2023. "..Det er en knastør, men samtidig yderst delikat vin med en meget velafbalanceret syre. Farven er smuk og gylden, og der er et let strejf af sødme i hver mundfuld, men også nuancer af citronskal, pære og fennikel. Boblerne er fine og sarte. Fantastisk som aperitif men ellers er mulighederne mange. Kan drikkes til både fisk, muslinger, agerhøns eller lyst kød. "
Gastro, April 2020: "Mousserende vin med en flot, gylden farve og to års flaskelagring bag sig. Blendet består af Chardonnay, Xarel-lo og Macabeu. Vinen er knastør og fremstår alligevel med en delikat cremethed og rund fylde, som betyder, at den nemt kan anvendes til fyldigere retter med stegt kylling, laks og endda kalvekød og svin. Der er en frisk syre, som er nydeligt integreret i vinen, så den fremstår i flot balance. Et rigtig godt alternativ til Champagne." Rasmus Palsgård.
Parker 92P (2018 årgang) "... very Burgundian nose of nuts, lemon pie, subtle smoke and yeast. It's a blend of Chardonnay, Macabeo and Xarel.lo presented as Extra Brut with 4.2 grams of residual sugar. It refermented in bottle, where it matured with lees for no less than 36 months. It's now five years old and shows some development, with subtle notes of caramel and honey. It's ready to rock. "
155,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.