Vinder af Falstaff Tysk Sekt i 2020
395,00 kr.
Carolin Bergdolt er uden diskussion en af de allerbedste til bobler. Da carolin overtog kælderen blev hun 9. generation, der laver vin på det tidligere kloster, og familietraditionerne med kærligheden til weissburgunder-druen er fortsat, men også Carolins kærlighed til Sekt er blevet mere og mere tydelig. Læs mere om gården lige her
I 2022 var Carolin indstillet til bedste vinmager i Falstaff-regi, og Falstaff beskriver bl.a. Carolins vine som "Højdepunktet [af hendes vine] er de mousserende vine, som fremstår så polerede og fornemme, som var Duttweiler i Champagne".
Druerne er fra 2017, hvor basisvinen er skabt på stål. Det er en kombination af chardonnay og spatburgunder. Derefter 72 måneder sur lie og degorgement i første halvdel af 2023.
Resultatet er en kompleks og kompromisløs boble med tydelige modne noter, men den er også på samme tid frisk og super elegant.
Med en restsukker på 4,9g/l er vi i den høje ende for extra brut. Her får du fylde, brioche-noter, citrus, elegant syrlighed og næsten fast stof. Ikke underligt 2017'eren løb med 96P af falstaff.
Du kan med fordel få lidt umami på din tallerken. Maillard-effekter (stegeskorpe) er også godt. Både kød og fisk. Du kan også vælge at drikke det til østers, specielt hvis du leger lidt med tilbehøret/vinaigretten.
2017
Falstaff 96P
2015:
JP 94P: Carolin Bergdolts chardonnay-dominerede prestigeboble er en karakterfuld sag med lang tids bærmekontakt på over fem år, og det har sat sit præg på vinen. Næsen er nøddet, let oxidativ og umami-beriget a la manzanilla sherry. Her er parmesanskorpe, A38, brunet smør, knust makron, røgelse, champignon og tør æblekælder. Masser af substans og naturlig koncentration her. Smagen er lineær og lang. Moussen har volumen og modstandskraft, men er luftig og lækker. Stødt æble, saltet citronskal og æblekage her. Det hele holdes samme af en velafbalnceret salt bitterhed i finalen. Virkelig flot skum i en klassisk stil.
395,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.