145,00 kr.
Spätburgunderen er det tyske navn for pinot noir, men det er også områdets egen tolkning og bearbejdning af druen. Typisk opfører druen sig lidt anderledes, hvilket også kan ses i arbejdet i vineriet, hvor traditionerne er forskellige.
Her er Carolin Bergdolts entryvin på druen. Druen og stilarten genkendes tydeligt, men der er også meget klare associationer mod Bourgogne, der ligger lidt mere sydligt, men det smager af Tyskland.
Vinplanterne står i löss. De er 25 år gamle og høstes i september. Druerne går gennem en kold maceration, der fører til øget udtrækning af frugt aroma vs tanniner, derefter fermentering i åbne ståltanke og til sidst er mosten 12 måneder på brugte fade. Det giver den lige det ekstra kompleksitet, som gør vinen kan lidt mere.
Resultatet er en tilgængelig og lækker vin, der byder på delikat rød frugt med en et krydret profil. Syreprofilen er præcis, præcis som ved alt hvad Carolin arbejder med.
Vildt vil være godt, men også alt med svampe. Smid gerne lidt kirsebær i saucen.
145,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.