Skip to content

Jomfruhummer på grill

Jomfruhummer på grillen med godt brød og hjemmelavet mayo og naturligvis med koldt hvidvin til. Det bliver faktisk ikke meget bedre!
jomfruhummer på grill

Det drikker du til

93 point | Parker
169,00 DKK /stk
El Paraguas

Atlantico, 2018

D.O. Ribeiro|Spanien
179,00 DKK /stk
Domaine Delfaud

Saint Véran, La Boisserole, 2018

Saint Véran|Frankrig

Tænd op for grillen og få hældt et glas hvidvin op til kokken. det kan jo også være kold Manzanilla. Men husk det går hurtigt, så vigtigt at vinen er på plads fra starten af.

Så går vi igang

  1. Klip din jomfruhummer op langs maven. Forsigtigt så du ikke klipper i kødet.
  2. Klip halen af og træk tarmen ud. det kan godt drille, men kæmp videre!
  3. På en pande bruner du smørret og putter hakket hvidløg og dild i. Hæld over dine jomfruhummere.
  4. Lad det gerne stå koldt i 30-40 minutter.
  5. Put det hele æg i en skål, hvor du lige kan presse en stavbelender ned i. Hæld olien over. Træk din stavblender op fra bunden (imens den kører). Vupti: Din mayo er parat. Det her er smart!!Smag til med salt, peber, hvidløg, eddike og sennep.
  6. Når grillen er hot hot hot smider du hummerne på grillen med den hårde skal ned mod kullene. Det tager 2-3 minutter.

Du kan evt. lave en lille salat der går til. Men ellers serveres det med brød og mayo.

Husk en citron eller to.

Hvad Drikker Man Til Jomfruhummer på grill?

Altså i Galicien laver de ikke andet end at drikke hvidvin og spise skaldyr. Albamar, Pablo Vidal, El Paraguas er alle skabt til dette. Men også Roviras La Flamenca vil være et funky bud eller måske en hvidvin, der har ligger under flor. Det vil helt sikker være smukt! De hvide fra Bourgogne er altid et sikker valg.

3 jomfruhummere per person

100 gram smør

1 bundt dild

2-3 fed hvidløg

salt og peber

Til din mayo:

2 dl neutal olie, 1 æg, 1 fed hvidløg, lidt sherryeddike, lidt sennep

jomfruhummer på grill

3 jomfruhummere per person

100 gram smør

1 bundt dild

2-3 fed hvidløg

salt og peber

Til din mayo:

2 dl neutal olie, 1 æg, 1 fed hvidløg, lidt sherryeddike, lidt sennep