Rank, flot og lækker hvidvin fra det førende vinhus i Ribeiro – hvis du spørger Parker. Super flot syre!
169,00 kr.
Bodegas El Paraguas har virkelig markeret sig, som et definerende vinhus i Spanien, men med deres forholdvis lille produktion, er det stadigvæk et fåtal af flaskerne, der kommer ud af Spanien.
Deres hovedvin, Atlántico, er to gange kåret (blindt) af sammenslutningen af spanske mad- og vinjournalister til at være den bedste hvidvin i kategorien tøndelagret Crianza. Det blev den igen senest med 2017-årgangen, der var den første årgang, som vi fik til Danmark.
Med 2018-årgangen er der en tale om en lidt mere balanceret vin end 2017, og den er allerede ved at have udviklet sig til en fantastisk vin, som bare bliver bedre over de næste år
Vi har her en hvidvin med mineralitet i næsen og lyse stenfrugter i smagen. Vinen er lavet på de lokale druer Treixadura, Godello og Albariño. Godelloen får lov til at ligge i tre måneder på 600 liters store brugte egetræsfade fra Bourgogne. Eg er dermed til stede, men den er underspillet, og ligger flot op ad den ranke Albarino, som har ligget på stål. Alle tre druer ligger på tank/fad alene, og der er brugt et minimum af intervention undervejs.
Godello-druen trækker vinen henimod hvid bourgogne rent strukturelt. Et virkelig spændende blend!
Druerne høstes manuelt på La Cabrita, der ligger i kommunen Rivadavia, hvorefter druerne sorteres grundigt.
Vinen er ligesom Bodegaens øvrige vine lavet i et samarbejde mellem Marcial Pita og Felícisimo Pereira.
Pereira blev i 2011 udnævnt til at være den bedste winemaker i Galicien af Galician Asociación de Sumilleres.
Pita har arbejdet med vin, siden han var 16 år gammel, og han står blandt andet bag flere bøger i Spanien om vin og mad. Marcial Pita har stået i spidsen for El Paraguas siden 2011, hvor de etablerede samarbejdet.
I glasset har du en flot vin, som bærer præg af Atlanterhavsregionens natur med deraf følgende friskhed, struktur og syre. Dertil en anelse fad og lys frugt, som introduceres i lag. Flot vin – ganske enkelt!
Parkers The Wine Advocat har udråbt Bodegas El Paraguas til at være det mest lovende vinhus i Ribeiro (#216) i Spanien. Det forstår man godt, når Atlántico smages. Her er der tale om høj finesse og elegance.
Drik den til fisk og skaldyr. Med de små noter af fad går den også godt til stegt fisk med beurre blanc og ærteskud. Men Atlántico kan også drikkes alene i forårs solens stråler eller i varmen fra pejsen – den er nemlig bare dejlig!
Bodegas El Paraguas har virkelig markeret sig, som et definerende vinhus i Spanien, men med deres forholdvis lille produktion, er det stadigvæk et fåtal af flaskerne, der kommer ud af Spanien.
Deres hovedvin, Atlántico, er to gange kåret (blindt) af sammenslutningen af spanske mad- og vinjournalister til at være den bedste hvidvin i kategorien tøndelagret Crianza. Det blev den igen senest med 2017-årgangen, der var den første årgang, som vi fik til Danmark.
Med 2018-årgangen er der en tale om en lidt mere balanceret vin end 2017, og den er allerede ved at have udviklet sig til en fantastisk vin, som bare bliver bedre over de næste år
Vi har her en hvidvin med mineralitet i næsen og lyse stenfrugter i smagen. Vinen er lavet på de lokale druer Treixadura, Godello og Albariño. Godelloen får lov til at ligge i tre måneder på 600 liters store brugte egetræsfade fra Bourgogne. Eg er dermed til stede, men den er underspillet, og ligger flot op ad den ranke Albarino, som har ligget på stål. Alle tre druer ligger på tank/fad alene, og der er brugt et minimum af intervention undervejs.
Godello-druen trækker vinen henimod hvid bourgogne rent strukturelt. Et virkelig spændende blend!
Druerne høstes manuelt på La Cabrita, der ligger i kommunen Rivadavia, hvorefter druerne sorteres grundigt.
Vinen er ligesom Bodegaens øvrige vine lavet i et samarbejde mellem Marcial Pita og Felícisimo Pereira.
Pereira blev i 2011 udnævnt til at være den bedste winemaker i Galicien af Galician Asociación de Sumilleres.
Pita har arbejdet med vin, siden han var 16 år gammel, og han står blandt andet bag flere bøger i Spanien om vin og mad. Marcial Pita har stået i spidsen for El Paraguas siden 2011, hvor de etablerede samarbejdet.
I glasset har du en flot vin, som bærer præg af Atlanterhavsregionens natur med deraf følgende friskhed, struktur og syre. Dertil en anelse fad og lys frugt, som introduceres i lag. Flot vin – ganske enkelt!
Parkers The Wine Advocat har udråbt Bodegas El Paraguas til at være det mest lovende vinhus i Ribeiro (#216) i Spanien. Det forstår man godt, når Atlántico smages. Her er der tale om høj finesse og elegance.
Drik den til fisk og skaldyr. Med de små noter af fad går den også godt til stegt fisk med beurre blanc og ærteskud. Men Atlántico kan også drikkes alene i forårs solens stråler eller i varmen fra pejsen – den er nemlig bare dejlig!
2018: Parker 93P: The very young 2018 El Paraguas Atlántico wants to express the character of the Avia Valley and is produced with grapes from three vineyards there—88% Treixadura, 9% Godello and 3% Albariño fermented separately in stainless steel or 600-liter French oak vats. 2018 was a cool and rainy vintage. It's a sharp and textbook white Ribeiro with the aromas of moss and river stones, the freshness of the granite soils and the acidity of a cool year. Only the Godello matured for three months in used 600-liter French oak barrels. It feels young and harmonious and seems to have the ingredients to develop nicely in bottle. 14,200 bottles produced. It was bottled in May 2019.
2017: Parker 92P
2017: Ugens vin i Ekstrabladet
169,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.