229,00 kr.
Saint Véran er seneste nye appelation til Nicolas Delfauds vingård. Nicolas’ lille tildeling ligger nordligt for Poully-Fuissé, hvor jorden er præget af ler og kalksten. Dermed bliver La Boisserole den 3. af Nicolas’ hvide, og den er sin helt egen; på samme måde som de to øvrige hvide, også står flot alene med egne udtryk.
Det var ellers meget tilfældigt, at vi fandt dette nye og unge domaine, Nicolas Delfaud. I jagten på god vin i Bourgogne faldt i snak med en indehaver af en lille vinbutik i Macon-området. Her roste de Nicolas til skyerne, vi fik et telefonnummer, aftalte et møde med Nicolas, smagte på vinen i laden på toppen af bakken ved Verzé og resten er historie – som man siger.
Generelt betragtes Saint Veran som et dårligere område end Poully-Fuissé, men det betyder også, at vinene fra Saint Veran er prissat langt billigere; men når det er gdot, så kan du gøre en virkelig god handel.
Nicolas Delfaud sendte første årgang på gaden i 2016. Der var tale om meget få flasker fra det netop etablerede Domaine. Nicolas har igennem mange år arbejdet med vin, men med de 4 hektar han anskaffede sig sammen med den lille vingård, var det en gammel drøm der gik i opfyldelse: at lave egen vin.
Nicolas laver tre hvide og en rød. Den røde er på Gamay og de hvide på Chardonnay. Saint Veran La Boisserole er et flot eksempel på, at du godt kan købe flot hvid Bourgogne uden at skulle tale med din bankmand først. Det her smager af meget meget mere, og er en af de bedste Saint Veran, som vi har stødt på i lang tid. Det her er blot 3 årgang, og vinene fra Nicolas bliver bare bedre og bedre.
Druerne er sat i 1980. Druerne håndplukkes, presses og fermenteres med naturlig gær, inden vinen ligger på stål i i omkring 10-12 måneder med gærresterne.
Smagsprofilen er knastør og slank, men dog tydeligt, at vi er i den sydlige del af Bourgogne med lidt mere sol og dermed noter af modne frugter. I næsen lidt citrus og flot mineralitet.
Nicolas Delfaud arbejder økologisk, tilsætter minimal svovl og forventer at have øko-certifikat per 2019-høsten. Det her er ganske enkelt en lille ny up-and comming vinbonde, der laver under 10000 flasker om året.
Her er under 1 gram restsukker i per liter. Drik den til østers eller røget fisk/kød. Torskerogn vil være flot.
Saint Véran er seneste nye appelation til Nicolas Delfauds vingård. Nicolas’ lille tildeling ligger nordligt for Poully-Fuissé, hvor jorden er præget af ler og kalksten. Dermed bliver La Boisserole den 3. af Nicolas’ hvide, og den er sin helt egen; på samme måde som de to øvrige hvide, også står flot alene med egne udtryk.
Det var ellers meget tilfældigt, at vi fandt dette nye og unge domaine, Nicolas Delfaud. I jagten på god vin i Bourgogne faldt i snak med en indehaver af en lille vinbutik i Macon-området. Her roste de Nicolas til skyerne, vi fik et telefonnummer, aftalte et møde med Nicolas, smagte på vinen i laden på toppen af bakken ved Verzé og resten er historie – som man siger.
Generelt betragtes Saint Veran som et dårligere område end Poully-Fuissé, men det betyder også, at vinene fra Saint Veran er prissat langt billigere; men når det er gdot, så kan du gøre en virkelig god handel.
Nicolas Delfaud sendte første årgang på gaden i 2016. Der var tale om meget få flasker fra det netop etablerede Domaine. Nicolas har igennem mange år arbejdet med vin, men med de 4 hektar han anskaffede sig sammen med den lille vingård, var det en gammel drøm der gik i opfyldelse: at lave egen vin.
Nicolas laver tre hvide og en rød. Den røde er på Gamay og de hvide på Chardonnay. Saint Veran La Boisserole er et flot eksempel på, at du godt kan købe flot hvid Bourgogne uden at skulle tale med din bankmand først. Det her smager af meget meget mere, og er en af de bedste Saint Veran, som vi har stødt på i lang tid. Det her er blot 3 årgang, og vinene fra Nicolas bliver bare bedre og bedre.
Druerne er sat i 1980. Druerne håndplukkes, presses og fermenteres med naturlig gær, inden vinen ligger på stål i i omkring 10-12 måneder med gærresterne.
Smagsprofilen er knastør og slank, men dog tydeligt, at vi er i den sydlige del af Bourgogne med lidt mere sol og dermed noter af modne frugter. I næsen lidt citrus og flot mineralitet.
Nicolas Delfaud arbejder økologisk, tilsætter minimal svovl og forventer at have øko-certifikat per 2019-høsten. Det her er ganske enkelt en lille ny up-and comming vinbonde, der laver under 10000 flasker om året.
Her er under 1 gram restsukker i per liter. Drik den til østers eller røget fisk/kød. Torskerogn vil være flot.
229,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.