Skip to content

Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

El Paraguas

Atlantico, 2018

D.O. Ribeiro | Spanien

Rank, flot og lækker hvidvin fra det førende vinhus i Ribeiro – hvis du spørger Parker. Super flot syre!

169,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

El Paraguas

Ejes og drives af makkerparret Marcial Pita og Feliscimo Pereira
Vingården drives efter bæredygtige metoder
Parker har udråbt El Paraguas til at være den vingård i Ribeiro med størst potentiale

Andre anmeldelser

2017: Parker 92P

2017: Ugens vin i Ekstrabladet

Beskrivelse

Bodegas El Paraguas har virkelig markeret sig, som et definerende vinhus i Spanien, men med deres forholdvis lille produktion, er det stadigvæk et fåtal af flaskerne, der kommer ud af Spanien.

Deres hovedvin, Atlántico, er to gange kåret (blindt) af sammenslutningen af spanske mad- og vinjournalister til at være den bedste hvidvin i kategorien tøndelagret Crianza. Det blev den igen senest med 2017-årgangen, der var den første årgang, som vi fik til Danmark.

Med 2018-årgangen er der en tale om en lidt mere balanceret vin end 2017, og den er allerede ved at have udviklet sig til en fantastisk vin, som bare bliver bedre over de næste år

Vi har her en hvidvin med mineralitet i næsen og lyse stenfrugter i smagen. Vinen er lavet på de lokale druer Treixadura, Godello og Albariño. Godelloen får lov til at ligge i tre måneder på 600 liters store brugte egetræsfade fra Bourgogne. Eg er dermed til stede, men den er underspillet, og ligger flot op ad den ranke Albarino, som har ligget på stål. Alle tre druer ligger på tank/fad alene, og der er brugt et minimum af intervention undervejs.

Godello-druen trækker vinen henimod hvid bourgogne rent strukturelt. Et virkelig spændende blend!

Druerne høstes manuelt på La Cabrita, der ligger i kommunen Rivadavia, hvorefter druerne sorteres grundigt.

Vinen er ligesom Bodegaens øvrige vine lavet i et samarbejde mellem Marcial Pita og Felícisimo Pereira.

Pereira blev i 2011 udnævnt til at være den bedste winemaker i Galicien af Galician Asociación de Sumilleres.

Pita har arbejdet med vin, siden han var 16 år gammel, og han står blandt andet bag flere bøger i Spanien om vin og mad. Marcial Pita har stået i spidsen for El Paraguas siden 2011, hvor de etablerede samarbejdet.

I glasset har du en flot vin, som bærer præg af Atlanterhavsregionens natur med deraf følgende friskhed, struktur og syre. Dertil en anelse fad og lys frugt, som introduceres i lag. Flot vin – ganske enkelt!

Parkers The Wine Advocat har udråbt Bodegas El Paraguas til at være det mest lovende vinhus i Ribeiro (#216) i Spanien. Det forstår man godt, når Atlántico smages. Her er der tale om høj finesse og elegance.

Hvad Spiser Man Til?

Drik den til fisk og skaldyr. Med de små noter af fad går den også godt til stegt fisk med beurre blanc og ærteskud. Men Atlántico kan også drikkes alene i forårs solens stråler eller i varmen fra pejsen – den er nemlig bare dejlig!

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
D.O. Ribeiro
Vinhus
El Paraguas
Vinmand
Felícisimo Pereira
Druer
Treixadura, Godello og Albariño
Landbrug
Et par hundrede meter over havets overflade.
Serveringstemperatur
10-12 grader
Alkohol
12,5 pct.
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Hvide frugter, struktur og frisk syre
Næsen
Blomster og pære
Størrelse
0,75l
Produktion
Få flasker
Gemmepotentiale
Frem til 2025. Den vil have godt af at ligge et par år, men den er allerede nu fantastisk. Egen vil træde lidt mere frem over årene, men vil forblive på noter

169,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK