O Sebal, 2020, Bodegas Albamar, Rias Baixas, SpanienOpskrifter til den gode julefrokost samlet et sted – så bliver det ikke nemmere at få ideerne!
Der bliver spist virkelig mange kilo af sildefileter, karrysalat og svinekød i disse dage, hvor julefrokosterne er på sit højeste. Ofte er det de samme ting vi spiser, og de traditionelle opskrifter er jo også geniale, men du kan også lege lidt med ingredienserne og fremtrylle et par alternative opskrifter.
Her finder du en samling af opskrifter til julebordet. Både de klassiske og de alternative.
Sild kan spises både som traditionelle stegte sild, men også som i Sydeuropa hvor de griller dem året rund. De stegte sild kan naturligvis også varieres – er par eksempler på de stegte sild lige her:
– Klassiske med et lille twist
– Friske sildefilletter på grillen
Du kan også vælge at kaste dig over denne nyfortolkning/dekontruktion af en makrelmad.
Porchetta i stedet for flæskesteg. Det er jo altid lækkert med den svær, som går 360 grader rundt om stegen. Hvis du ikke har prøvet det endnu, så er det en af de ting, som du må prøve!
Eller måske en asiatisk version af pulled pork, som ender i hjemmelavede forårsruller? Du kan også gå den helt fede vej og lave konfitteret svinebryst. Så er der ikke et tørt øje tilbage rundt om bordet!
Kan du få fat i et svineslag, så er en hjemmelavet rullepølse fantastisk, og det er faktisk ret nemt at lave lidt hjemmelavet sky til din rullepølse.
Roastbeef kan enten laves helt traditionelt – eller du kan skifte den ud med oksehaler som fritterede tapaskugler eller måske som en tatar, hvor du har en konfitteret æggeblomme med i retten. Her slår du blot en blomme ned i en kop med neutral olie og stiller den i ovnen i 45minutter ved 60-65 grader. Super nemt!
Anden kan også fint laves lidt anderledes. Hvis du ligger inde med et par dåse confitteret and, så brug det i stedet for oksehalerne til ovenstående tapaskugler. Det er blot en udskiftning 1 til 1 og ellers samme fremgangsmetode.
Anden kan også komme på bordet med asiatiske noter – her andebryst i en asiatisk marinade.
Helt traditionelt kan du også prøve med en anderillette – så bliver det nemli’ ikke meget bedre.
Og hvis du ikke får and nok den 24. så lav den engang til!
Husk der skal lidt forskelligt i glassene. Find gode råd lige her – og ellers off-dry riesling til det fede og stærke, eller en tør hvid sherry eller de friske albarino’er fra Rias Baixas
God frokost!
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.