Påsken er et oplagt tidspunkt til at hygge med venner og familier over en lang frokost, hvor god øl, vin og snaps nydes med det udvidede frokostbord over mange timer. Det er faktisk præcis, hvad lægen ordinerer!
En Påskefrokost kan naturligvis bestå af lige hvad, du har lyst til – men her er et par klassiske og skæve forsalg til et godt frokostbord.
SILD – der skal naturligvis sild på bordet! En opskrift på en semi-klassisk steg sild finder du lige her. Vin til de stegte let syrlige sild er ret oplagt en risling med lidt sødme, uden den tager over. Dajoar fra Bender løser dette perfekt – og til en pris der ikke gør det farligt at smide et par ekstra flasker på bordet.
Er du til de marinerede sild, så er der en nem og lækker opskrift på en karrysalat lige her. Her kan du også fint bruge en riesling, men denne gang uden sødme. I Pfalz har vi fundet denne 1-liters flaske. Der i øvrigt i 2018-årgangen fik ALLE 6 stjerner i Gastro. Den er skabt til frokostbordet. Den marinerede sild er faktisk også oplagt til en Fino sherry – så hvis du er til det, så er det nu, at du skal have fat i sådan en flaske. Silden kan også smides på grillen, så bliver det lidt som at gå rundt i de små gader i Portugal ved havet, men det er jo heller ikke så skidt. Den finder du en opskrift på her.
Hvis du vil prøve en lidt anderledes frokostret, hvor du kaster dig ud i det lidt mere utraditionelle, så prøv denne “makrel i tomat“. Friturestegt makrelkugle med råmarineret tomatfilet.
Er du startet op i god tid, så slår en hjemmelavet rullepølse også benene væk under dine gæster.
I stedet for en ribbensteg kan du kaste dig over dette et et braiseret svinebryst. Her skal du igen have fat i riesling med lidt sødme.
Påsken er jo heldigvis lang, så med lidt planlægning, så er der også god mulighed for at få lidt lam indarbejdet. Her et par opskrifter på lammekølle og lammeslag i ovn og/eller grill. Drik en kraftig rødvin til. Hvis du er til stald så kunne det være Alvar de Dios Tio Uco.
Dagen derpå står den på hjemmelavet shawarma med chili som du kender fra din shawarmabar. Her er opskriften på chili som hos din shawarmapusher. Dertil drikker du en en off-dry riesling, der med lidt sødme kan slås med den stærke chili. Bender i Mosel er genial til netop denne disciplin 🙂
Med ovenstående fif burde du være klædt godt på til en fantastisk Påske 🙂
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.