Let skinkontakt, tudsegamle marker og den grønne jaén-drue i fuld firspring
285,00 kr.
745 flasker laver Roberto Olivan af denne helt unikke hvidvin om året. Det er et mix af calagrano/jaén blanca og viura. Calagrano finder du også i Robertos Tentenublo blanco. Det i sig selv er ret unik, da der er under 5000 hektar af denne varietet i Spanien.
Vi er i Viñaspre, Rioja Alavesa, hvor alle planterne står. de vokser som goblet med hele 1,5m mellem hinanden. Det er nødvendigt med de meget varme somre, som planterne skal vækste i. 2022 var absolut ikke anderledes.
Druerne står på fire forskellige vinmarker (La Balsa, Pieze Naya, El Pino og La Quemada). Alle præget af meget kalkholdige jord, hvor parcellerne står på små plateauer i det meget bakkede landskab. Jorden er præget af mergel og sandsten. Der er tale om minimal intervention, men der bruges meget tid i markerne for at holde sygdomme væk.
Planterne er alle mellem 70 og 100år gamle.
I kælderen sker fermenteringen på den vilde gær i åbne kar. Det er med stilk og skinkontakt i 10 dage. Derefter ni måneder i cement.
Der er som sagt blot lavet 785 flasker af denne helt unikke vin, der også har måske den fedeste etikette nogensinde produceret. Det er dog ikke (kun) derfor du skal prøve den. Du skal prøve den, hvis du nysgerrig og er til dybe hvidvine med kompleksitet, struktur, smag og let modstand. Så vil du syntes, at det her smager forrygende!
Vi skal have noget bitterhed på tallerkenen. Genre med noget lyst kød, eller fisk med fadt struktur.
285,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.