Rioja som du aldrig har smagt det før
310,00 kr.
Baskerlandet rækker ind i Rioja – eller Rioja går ind i Baskerlandet. Det kommer lidt an på, hvordan man ser på det, men der er ingen tvivl om, at Roberto Olivan er fra baskerlandet, og selvom DO Rioja er på flasken, så er det her vin, der virkelig er Robertos fortolkning af Rioja. En moderne version af den gam de lavede vine i Rioja, der ikke var defineret af nye tønder.
Som altid med Roberto er der masser af hvide druer i vinen, og her kommer de ikke fra samme mark, men det kræver hårdt arbejde i marken, at få de to forskellige druer til at modnes på samme tid, og Roberto og teamet bruger også virkelig lang tid i marken. Vin er et landbrugsprodukt, hvis du spørger Roberto Olivan.
De røde druer står i grus, de hvide (viura) står i hvid marljord. Det består af en blanding af ler og kalksten og er en meget veldrænet jordbund, men holder også på en lille portion fugtighed.
Druerne høstes på samme tid. Spontant fermentering i et mix af samme brugte træfade. Alt helt uden stilke. Det giver sorte bær, masser af kalk og tanniner fra tempranillo’en og syre og frisked fra den hvide viura. En vin med kraft og saft!.
Vinen flaskes i juli 2020 efter at have have tilbragt den omkring 8-10 måneder på et mix af brugte og nye fade (fransk).
At Roberto slutter af med at pakke alle flaskerne ind i mørkt papir af en form for pergament-type (bagved skjuler der sig et billede af vinmarkens vogter: Ardacho. Firbenet finder Roberto på familiens marker, og ser det som et bevis på, at markerne er i balance.
Det korte svar er rødt kød. Masser af det. gerne med bearnaise. Cote de Boeuf, hvis du vil give den gas.
Parker 92P
Tim Atkin 94P
310,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.