Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
Aseginolaza & leunda
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Tentenublo

Escondite del Ardacho, Las Guillermas, 2019, Tentenublo, Alavesa, Rioja, Spanien

94
 Point
|
Guia Penin
Navarra
Rioja Alavesa
|
Spanien

Rioja som du aldrig har smagt det før

310,00 kr.

/stk

På lager

Køb nu og optjen 6 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Beskrivelse

Baskerlandet rækker ind i Rioja – eller Rioja går ind i Baskerlandet. Det kommer lidt an på, hvordan man ser på det, men der er ingen tvivl om, at Roberto Olivan er fra baskerlandet, og selvom DO Rioja er på flasken, så er det her vin, der virkelig er Robertos fortolkning af Rioja. En moderne version af den gam de lavede vine i Rioja, der ikke var defineret af nye tønder.

Som altid med Roberto er der masser af hvide druer i vinen, og her kommer de ikke fra samme mark, men det kræver hårdt arbejde i marken, at få de to forskellige druer til at modnes på samme tid, og Roberto og teamet bruger også virkelig lang tid i marken. Vin er et landbrugsprodukt, hvis du spørger Roberto Olivan.

De røde druer står i grus, de hvide (viura) står i hvid marljord. Det består af en blanding af ler og kalksten og er en meget veldrænet jordbund, men holder også på en lille portion fugtighed.

Druerne høstes på samme tid. Spontant fermentering i et mix af samme brugte træfade. Alt helt uden stilke. Det giver sorte bær, masser af kalk og tanniner fra tempranillo’en og syre og frisked fra den hvide viura. En vin med kraft og saft!.

Vinen flaskes i juli 2020 efter at have have tilbragt den omkring 8-10 måneder på et mix af brugte og nye fade (fransk).

At Roberto slutter af med at pakke alle flaskerne ind i mørkt papir af en form for pergament-type (bagved skjuler der sig et billede af vinmarkens vogter: Ardacho. Firbenet finder Roberto på familiens marker, og ser det som et bevis på, at markerne er i balance.

Hvad Spiser Man Til  Tentenublos Las Guillermas?

Det korte svar er rødt kød. Masser af det. gerne med bearnaise. Cote de Boeuf, hvis du vil give den gas.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Rioja Alavesa
Vinhus
Tentenublo
Vinmand
Roberto Olivãn
Druer
Tempranillo og viura
Serveringstemperatur
15 garder
Landbrug
Økologisk og minimal brug af svovl
Alkohol
14,5%
Allergener
Indeholder sulfitter
Størrelse
0,75
Produktion
1625 flasker
Gemmepotentiale
Drikkes inden 2030
3 HURTIGE OM

Tentenublo

● Der arbejdes med små parceller/marker. De 10 hektar er fordelt på 31 små marker
● Alt er økologisk (og certificeret fra 2020)
● Med højder på omkring 600 meter er det en helt speciel vinstil, som Roberto står for

Måske er du også interesseret i

Andre anmeldelser

Parker 92P
Tim Atkin 94P

310,00 kr.

/stk

På lager

Køb nu og optjen 6 DKK pr. stk.!
Tilføj til favoritterFavorit
Tilføj til favoritter
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.