150,00 kr.
Et lille mesterværk på malvasia riojana - en ikke aromatisk sort!
Javi Revert laver hovedsageligt sine egne vine under eget navn. Vine der er berømte og efterspurgt i hele verden. Vine der får op til 96P hos Wine Advocate og serveres på ikke mindst de spanske top Michelin-restauranter. Det er svært at få fat på Javis vine (men de kommer senere he i butikken, bare rolig :-)), da han laver meget få flasker.
Heldigvis har Javi dog et ekstra projekt, sammen med vennen og tidligere kollega fra Celler del Roure har de lavet det lille projekt, La Comarcal. Her er formålet nemlig at lave vine, der viser, at vine fra Middelhavsområdet ikke oprindeligt er tænkt som tunge marmelade-basser - men man tidligere har lavet netop vine med struktur, syre, frisk frugt og peronlighed. Dertil kommer et ønske om lidt større volumne og priser der er svarer til at du kan drikke vinen en torsdag. Lige nu laver de omkring 50.000 flasker og priserne ligger mellem 110-155kr. Så det er jo stadigvæk meget få flasker.
Principperne for La Comarcal er meget lig Javis egne vinstil. Det betyder spontan gæring, ofte helklaser, minimal brug af svovl, økologi, lerfade, stål og brugte fade i kælderen. Alt sammen i jagten på frisk og lækker vin. Vin der afspejler lokalområdet, naturen og vindruen. Vin med modstand og vin der vil have dig til at forholde dig til det, som du har i glasset.
Den hvide Lafont er et fantastisk eksempel på dette. Nok også den vin der specielt i 2022-årgangen kommer tættest på, hvad Revert laber under eget navn, men tydeligt, at Victor og Javi sammen har fået lavet en håndfuld vine, hvor pris/kvalitet viser, hvad Spanien kan, når der arbejdes med kvalitet, håndværk og de traditionelle tilgange til vinen. Lafont er et pragteksemplar på vin, der bare smager virkelig godt til få penge
La Comarcal arbejder med vinmarker i to områder i DO Valencia: La Font de la Figuera & Venta del Moro - og som navnet antyder, så er vi her i La Font. Et område, hvor der historisk er lavet meget vin, men også et sted, hvor bønderne begyndte at plante vinen nede i dalen i stedet for på bjergskråninger, hvor der blev lavet vin fra i "gamle dage". Det giver meget mere vin, når dalen er dyrkningsområdet, men også uhyggeligt meget varme til druerne, når først dalen kommer i spil - og en meget mere forudseelig vinstil, med druerne fra dalen.
Her er vi heldigvis et godt stykke oppe i bjergene. 700m for at være helt præcis. Druesorten er malvasia riojana. Bemærk "riojana": det betyder, at det IKKE er den meget aromatiske drue, malvasia. Her får du mere grønt, bitterhed og måske lidt fennikel, men også tyngde og fylde.
Direkte pres uden stilke. Ingen skinkontakt og delvis malolaktisk gæring. Det ligger sur lie, men med ingen battonage overhovedet. Til sidst ligger vinen 6 måneder på brugte fade. 2022 er første årgang, hvor de brugere fadene fra Javis hvidvin "Micalet" - en himmelsk hvid! Og det kan smages!
Hvad Spiser Man Til Lafont?
Få noget mad med lidt fylde på bordet. En let gryderet, kylling på grillen, fisk på grillen med en god og robust salat til.
2021
Wine Advocat 93P
150,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.