Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
Tilbud
Aseginolaza & leunda
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Rioja Rising – Tentenublo

Original price was: 930,00 kr..Current price is: 795,00 kr..

/stk
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Beskrivelse

Tentenublo – personificeret ved Roberto Olivan – er et stærkt billede på, hvad der sker i Rioja i disse år, hvor en lille gruppe af vinproducenter går imod den gængse opfattelse af Rioja med varme frugter, masser af alkohol og fad som dominerende.

Rioja – og specielt Rioja Alavesa – er nelig så meget mere. I Alavesa er der påvirkning fra Atlanterhavet. Der er højder og gamle vinplanter der vokser som buske på skråningerne i mens en bjergkæde reducerer mængden af regn og hagl.

I 2010 tog Roberto over på gården. Han er 4. generation, der dyrker de 10ha, som er ejet af familien. Men modsat hans far, farfar og oldefar så har Roberto valgt selv at lave vin. Først som en nødløsning, da prisen på druerne var blevet alt for lav, men nu styrret af en vision om at lave vinen, som man gjorde i gamle dage, hvor terrioir var altafgørende.

Vi har samlet 2 forskellige årgange af tre vine i denne smagekasse. Det er en oplagt mulighed for at teste terroir op imod naturens gang, samtidig med, at du får prøvet en af Riojas absolut nye rockstjerner. Roberto har vundet alverdens priser, udråbt til årets nye vinnavn i Rioja og får masser af Parker-point for disse meget personlige fortolkning af Rioja. De ældste vine har modtaget masser af stjerner – de nye er endnu ikke anmeldt. Læs mere om Roberto og Tentenublo lige her

Du får:

Xerico 2018 og 2019. Dette er indbegrebet af tradition, og etiketten ændrer sig også fra år til år med et nye billede af en fra familien. 2019 er sønnen Aimar. 2019 var meget varmere end 2018. Det kan smages med en varmere frugtprofil. Har kun ligget på cement.

Tentenublo Blanca 2020 og 2021. Robertos helt personlige take på hvid Rioja. 4-5 forskellige hvide druer. Spontan fermentering. Blid pres i kurv. Sur-lie i 8 måneder på cement.

Tentenublo Tino 2019 og 2020. Op til 15% viura i denne tempranillo. Druerne er fra 4 forskellige plots, der er mellem 40 og 50 år gamle. Malolaktisk fermentering på brugte fade. Tanniner, frugt og syre. Vildt!

Prisen er sat lige 5 flasker – så den ene er uden beregning.

OBS. Billedet en en gengivelse af et gammelt berømt maleri. De to drenge er Robertos – og det er Roberto der må lade livet

 

Original price was: 930,00 kr..Current price is: 795,00 kr..

/stk

vine rioja

Product total

Options total

Grand total

Køb nu og optjen 16 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.