Off-dry uden du ved det, på grund af syren.
105,00 kr.
Dajoar er et begreb, der dækker over betydningen “som det var engang”. Det afspejler den tilgang til vin, som Andreas Bender har, og bygger på gamle brygningsmetoder, minimalisme i kælder, fokus på bæredygtighed, terroir og gode druer.
Andreas laver en række Mosel-vine, der går fra at være “bone dry” – som han selv kalder det – til de helt søde. Syre, mineralitet og frugt vælter ud af flaskerne fra Andreas, men altid i balance og altid så der kan være lidt restsukker tilbage og stadigvæk høre til i den klart tørre dele af spektret.
Med 10 gram restsukker har vi teknisk set en off-dry vin, men syrebalancen og mineraliteten sikrer den klare tørre oplevelse – som kun de dygtige vinhuse i Mosel kan frembringe.
Feinherb’en har gæret på stål indtil vinen kom på flaske i sensommeren året efter høsten. Druerne er fra et par forskellige parceller, hvor planterne alle er minimum 25 år gamle.
Andreas er født i 1980 og har over de sidste 10 år stille og roligt opbygget en lille vingård. Der tilstræbes bæredygtighed, men markerne er ikke økologiske. Idag har han flere gode top parceller på bl.a. Annaberg og Laurentiuslay. Andreas holder til i Leiwen, hvor han er født, men har også vinprojekter i Pfalz, hvor der laves spätburgunder. Dajoar zenit er storesøsteren der kun laves i udvalgte årgang – senest i 2017. Udtrykket er det samme, men kompleksiteten lige en smule over.
Denne off-dry gør det godt med det asiatiske køkken. Smid en makrel på grillen og lav en salat af kål og en dressing af soyasauce, lime og frisk chili
105,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.