Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Udbenet lammebov langtidsstegt i ovn med Porter

Udbenet langtidsstegt lammebov i ovnen er en oplagt vinterspise, og det er faktisk ikke engang svært at udbene den selv, hvis du er kommet hjem og benet stadigvæk sidder i. Og bagefter har du et stykke kød, som er perfekt til langtidsstegning.

Sådan gør du

Hvis du står med ben i din lammebov, så skal de(t) skæres ud. Det er faktisk ikke så svært, du skal egentlig blot starte med at fjerne bovbenet (det flade ben) ved at skære rundt om benet. Du starter ude ved kanten. Der er fine og informative videoer på nettet, som viser dig, hvordan du fjerner benene. Jeg fandt inspiration hos Jan Friis-Mikkelsen.

Tænd ovnen og sæt den på 220 grader, og få skænket dig et glas vin, du skal jo til at lave lam.

Fjern de største scener. Læg boven med skindet mod skærebrættet. Hvis kødet nogle steder er meget tykt, så kan du forsigtigt skære ned i kødet, så din bov fylder mere, når den er rullet ud. Salt og peber på kødsiden og gnid noget hvidløg ind i kødet også. Skær 10 champignons i skiver, fordel dem og en håndfuld persille i boven. Riv skallen af den rengjorte citron og fordel dette ovenpå svampe og persillen. Rul den sammen og bind snor rundt om.

Tag en bradepande og fordel grøntsager og krydderurter i bunden af bradepanden. Din sammenrullede lammebov placeres oven på bundlaget af gulerødder og andre grøntsager, som du har brugt.  Når ovnen er på de 220 grader, så stiller du lammeboven ind i ovnen, og giver den god varme i 20 minutter. Derefter skruer du ned på 110 garder og hælder 2/3 af din Porter ved.

Efter 2 timer kan du evt. forberede nogle kartofler som tilbehør i ovnen, her skal du under alle omstændigheder skrue op til 160 grader. Dine kartofler er blot kartofler skåret i både med lidt salt, peber og olie, som du fordeler i bradepanden.

Efter ca. 3 timer er det hele parat. Giv evt. lige kartofler de sidste 10-15 minutter på “grill”, så du får lidt sprødhed ind i kartoflerne. Imens kartoflerne får den sidste varme, så kan kødet hvile sig lidt på et skærebræt.

Hvad Drikker Man Til udbenet lammebov?

Du må gerne dyrke lidt styrke, strutur og smag. Matsanko fra Aseginolaza & Leunda eller måske field-blendet fra Tierra Prometida vil begge være gode løsninger. Du kan også gå Bourgogne med specielt Pierrrefitte fra Changarnier.

Hvad drikker man til lammebov

1 udbenet lammebov på ca. 1-1-,5 kg

4 fed hvidløg

1 mørk øl (jeg brugte Limfjords Porter)

2 løg

1 bladselleri

2 gulerødder

2 stængler frisk rosmarin

To store håndfuld bredbladet persille

15 champignon – gerne de mørke

4-5 stængler frisk timian

1 øko citron

1 stang kanel

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.