Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Udbenet lammebov langtidsstegt i ovn

Udbenet langtidsstegt lammebov i ovnen er en oplagt vinterspise, og det er faktisk ikke engang svært at udbene den selv, hvis du er kommet hjem og benet stadigvæk sidder i. Og bagefter har du et stykke kød, som er perfekt til langtidsstegning.

Det drikker du til

Sådan gør du

Hvis du står med ben i din lammebov, så skal de(t) skæres ud. Det er faktisk ikke så svært, du skal egentlig blot starte med at fjerne bovbenet (det flade ben) ved at skære rundt om benet. Du starter ude ved kanten. Der er gode videoer på nettet, som viser dig, hvordan du fjerner benene. Jeg fandt inspiration hos Jan Friis-Mikkelsen.

Tænd ovnen og sæt den på 220 grader.

Fjern de største scener. Lig boven med skindet mod skærebrættet. Hvis kødet nogle steder er meget tykt, så kan du forsigtigt skære ned i kødet, så din bov fylder mere, når den er rullet ud. Salt og peber på kødsiden og gnid noget hvidløg ind i kødet også. Skær 10 champignons i skiver, fordel dem og en håndfuld persille i boven. Riv skallen af citronen og fordel dette ovenpå svampe og persillen. Rul den sammen og bind snor rundt om.

Tag en bradepande og fordel grøntsager og krydderurter i bunden af bradepanden. Din sammenrullede lammebov placeres oven på. Når ovnen er på de 220 grader, så stiller du lammeboven ind i ovnen, og giver den god varme i 20 minutter. Derefter skruer du ned på 110 garder og hælder 2/3 af din Porter ved.

Efter 2 timer kan du evt. forberede nogle kartofler som tilbehør i ovnen, her skal du under alle omstændigheder skrue op til 160 grader. Dine kartofler er blot kartofler skåret i både med lidt salt, peber og olie, som du fordeler i bradepanden.

Efter 3 timer er det hele parat. Giv evt. lige kartofler de sidste 10-15 minutter på "grill", så du får lidt sprødhed ind i kartoflerne. Imens kartoflerne får den sidste varme, så kan kødet hvile sig lidt på et skærebræt.

I glasset har du en shiraz fra frankrig, gerne Rhone.

Noter om – persillen i kødet vil give en let bitter smag, det kan udskiftes med f.eks. noget feta og lidt spinat. Som tilbehør er denne vintersalat ret fin.

 

Hvad drikker man til lammebov

Det skal du bruge (4 personer):

1 udbenet lammebov på ca. 1-1-,5 kg

4 fed hvidløg

1 mørk øl (jeg brugte Limfjords Porter)

2 løg

1 bladselleri

2 gulerødder

2 stængler rosmarin

To store håndfuld bredbladet persille

15 champignon

4-5 stængler frisk timian

1 citron

1 stang kanel

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2023 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.