Lang og frisk smagsoplevelse med både frugter, tanniner, urter og jord. Perfekt til kød og specielt hvor svampe indgår.
149,00 kr.
Sin Blanca stammer fra den lille vinregion Arribes, hvor druerne vokser i højder på mellem 500 og 800 meter over havets overflade. Det betyder bl.a., at temperaturen falder henover natten, hvilket resulterer i en vin rig på frugt, men uden at have nogen form for marmelade over sig. Den er let og tung på samme tid - en opvisning i balance, men også en oplagt "madvin". Den har godt af luft, så træk den op et par timer inden du spiser.
Sin Blanca er lavet på druen Juan Garcia. Det er en drue, som winemaker på stedet, José manuel Beneitez, selv kalder en "glemt lokal drue". Som navnet siger, så er der tale om en "ingen"/ikke hvid" flaske; altså en rødvin. Men det hentyder også til, at de hvide druer høstes først, og når druerne til Sin Blanca høstes, så er der ingen hvide druer tilbage på marken.
Bodegaen er en af de bodegaer i Arribes, som står for flertallet af point hos Guia Penin. Sin Blanca og Otro Cuento fik 90 i 2017, storebror Buena Jera fik flotte 91!
Vingården er begyndt at blive opdaget, og i 2018 havde Spanishwinelover.com netop denne Sin Blanca på listen over 10 spanske vine, som de anbefaler, man prøver i løbet af 2018. Hos HvadDrikkerManTil er vi helt enig!
Blogger Linn Johnson og vinnørd besøgte vingården for nogle år tilbage og beskriver mødet med regionen, bodegaen og José indlevende og spændende på hendes blog.
El Hato y El Gabarato arbejder økologisk og vil i begyndelsen af 2020 få certifikat på samme.
Prøv at smage på den over to dage - virkelig en spændende vin som udvikler sig.
Her er en flaske som snildt kan matche de lidt mere varme og mørke retter, som vi laver i løbet af efteråret og vinteren. En Chili con Carne vil være god, men også retter med svampe er smukke hertil.
Sin Blanca stammer fra den lille vinregion Arribes, hvor druerne vokser i højder på mellem 500 og 800 meter over havets overflade. Det betyder, at temperaturen falder henover natten, hvilket bl.a. resulterer i en vin, som er rig på frugt og syre. Den er let og tung på samme tid - en opvisning i balance. Den har en lidt kalket note og er præcis i udtrykket. Det gør det også til en oplagt madvin, og Jyllandsposten har da også placeret SinBlanca på en delt førsteplads i en "vin til svampe test". Den har godt af luft, så træk den op et par timer inden du spiser. Den kan også meget fint drikkes over to eller tre dage - den vinder specielt på dag to.
Sin Blanca er lavet på druen Juan Garcia. Det er en drue, som vinmager og ejer, José manuel Beneitez, selv kalder en "glemt lokal drue". Når vi taler med José fortæller han at navnet peger på to ting. For det første var de helt økonomisk flade, da de frigav den først årgang af SinBlanca - og på spanske er Sin Blanca slang for "helt uden penge". Sin Blanca betyder naturligvis også "ingen"/ikke hvid" flaske; altså en rødvin. Det hentyder også til, at de hvide druer høstes først, og når druerne til Sin Blanca høstes, så er der ingen hvide druer tilbage på marken.
José har dog afsløret en lille hemmelighed - at der faktisk er lidt hvide druer i vinen 🙂 Det er naturligvis også med til at skabe lidt af den fantastiske lethed, der også er i denne komplekse vin, der byder på en spændende opbygning.
Arribes er blot ved at starte op, og et par bodegaer er begyndt at markere sig. Ud over Alvar de Dios, så er EL Hato helt klart i toppen. Bodegaen er da også en af de bodegaer i Arribes, som står for flertallet af point hos Guia Penin. Sin Blanca og Otro Cuento fik 90 i 2017, storebror Buena Jera fik flotte 91!
Vingården er begyndt at blive opdaget, og i 2018 havde Spanishwinelover.com netop denne Sin Blanca på listen over 10 spanske vine, som de anbefaler, man prøver i løbet af 2018. Hos HvadDrikkerManTil er vi helt enig!
Blogger Linn Johnson og vinnørd besøgte vingården for nogle år tilbage og beskriver mødet med regionen, bodegaen og José indlevende og spændende på hendes blog.
El Hato y El Gabarato arbejder økologisk og vil i begyndelsen af 2020 få certifikat på samme.
Her er en flaske som snildt kan matche de lidt mere varme og mørke retter, som vi laver i løbet af efteråret og vinteren. En Chili con Carne vil være god, men også retter med svampe er smukke hertil.
Gastro 5 stjerner
JyllandsPosten 5 stjerner: "Spændende vin på en glemt lokal druesort – juan garcia. Smagt over to dage, bedst på andendagen; rank, frisk frugt, fast syre, en vis kalket karakter, kølig og elegant – men med power nok bag ved til at møde den proteinrige mad. Et glimrende valg til svampene. 90 point"
149,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.