Skip to content

Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

El Hato Y El Garabato

Sin Blanca, 2016

Gastro
D.O. Arribes | Spanien

Lang og frisk smagsoplevelse med både frugter, tanniner, urter og jord. Perfekt til kød og specielt hvor svampe indgår.

149,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

El Hato y el Gabarato

Ejes og drives af ægtepar José og Liliana Beneitez (sammen med deres to små piger)
Gården er økologisk og vinmarkerne er tudsegamle reetablerede vinmarker, der ligger i bjergene ved Arribes
Laver mindre end 10.000 flasker om året

Beskrivelse

Sin Blanca stammer fra den lille vinregion Arribes, hvor druerne vokser i højder på mellem 500 og 800 meter over havets overflade. Det betyder bl.a., at temperaturen falder henover natten, hvilket resulterer i en vin rig på frugt, men uden at have nogen form for marmelade over sig. Den er let og tung på samme tid – en opvisning i balance, men også en oplagt “madvin”. Den har godt af luft, så træk den op et par timer inden du spiser.

Sin Blanca er lavet på druen Juan Garcia. Det er en drue, som winemaker på stedet, José manuel Beneitez, selv kalder en “glemt lokal drue”. Som navnet siger, så er der tale om en “ingen”/ikke hvid” flaske; altså en rødvin. Men det hentyder også til, at de hvide druer høstes først, og når druerne til Sin Blanca høstes, så er der ingen hvide druer tilbage på marken.

Bodegaen er en af de bodegaer i Arribes, som står for flertallet af point hos Guia Penin. Sin Blanca og Otro Cuento fik 90 i 2017, storebror Buena Jera fik flotte 91!

Vingården er begyndt at blive opdaget, og i 2018 havde Spanishwinelover.com netop denne Sin Blanca på listen over 10 spanske vine, som de anbefaler, man prøver i løbet af 2018. Hos HvadDrikkerManTil er vi helt enig!

Blogger Linn Johnson og vinnørd besøgte vingården for nogle år tilbage og beskriver mødet med regionen, bodegaen og José indlevende og spændende på hendes blog.

El Hato y El Gabarato arbejder økologisk og vil i begyndelsen af 2020 få certifikat på samme.

Prøv at smage på den over to dage – virkelig en spændende vin som udvikler sig.

Hvad Spiser Man Til?

Her er en flaske som snildt kan matche de lidt mere varme og mørke retter, som vi laver i løbet af efteråret og vinteren. En Chili con Carne vil være god, men også retter med svampe er smukke hertil.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
D.O. Arribes
Vinhus
El Hato Y El Garabato
Vinmand
José Manuel Be Beniteiz
Druer
Juan Garcia
Landbrug
Økologisk. I 2018 er de i 2. år ift. certificring
Serveringstemperatur
14 grader og gerne luft i nogle timer. Prøv den gerne over to dage, hvis muligt.
Alkohol
12,8%
Allergener
Sulfitter
Smagsoplevelse
Tanninerne mærkes tydeligt i starten, men overtages af lang og frisk afslutning med mørker frugter og kryderier. Der er ikke tale om marmelade på nogen måde, men tydelig og lækker frugt med bid
Næsen
Frisk, lys med lidt blommer og kirsebær. Grus og mineralitet fra den stenede jordbund.
Størrelse
750 ml
Produktion
9000 flasker
Gemmepotentiale
Drik den inden for 5 år efter høsten

149,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK